E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Sfaturi Utile Despre Importanta Calciului În Organism Sfaturi Utile Despre Importanta Calciului În Organism
Câteva sfaturi utile pentru a menține în echilibru valorile Calciului în organism :  Un consum crescut de proteine suprasolicita ficatul şi rinichii și astfel... Sfaturi Utile Despre Importanta Calciului În Organism

Câteva sfaturi utile pentru a menține în echilibru valorile Calciului în organism :

  •  Un consum crescut de proteine suprasolicita ficatul şi rinichii și astfel se elimina calciul.
  • Consumul mare de sare poate favoriza excreţia renală a calciului. Prin acest lucru, creşte şi riscul de apariţie a osteoporozei. De aceea, nu uita de alimentele cu un conţinut „ascuns” de sare, cum ar fi pâinea şi conservele.
  • Acidul fitic, prezent în tărâţele boabelor integrale de grâu, în nuci, în alune şi în unele leguminoase, poate împiedica absorbţia intestinală a calciului.  
  • Acidul oxalic, care se găseşte în spanac, în fasole, în cartofi dulci şi în ciocolată poate împiedica asimilarea calciului.
  • Acelaşi efect îl are şi acidul tanic din ceai, din vin roşu şi din unele fructe. Astfel, deşi unele legume, precum spanacul, ştevia, varza şi loboda, sunt bogate în calciu, mineralul nu poate fi asimilat optim din cauza acidului oxalic.
  • Cafeaua are un efect diuretic și scade absorbţia calciului şi îi creşte excreţia.
  • Abuzul de alcool poate duce la scăderea asimilării intestinale a calciului, inhibând enzimele hepatice care contribuie la activarea vitaminei D.
  • Băuturile carbogazoase (de tipul cola) conţin fosfaţi, care pot deregla echilibrul calciului.


De cât calciu avem nevoie?

Vârstă Calciu 
0-6 luni – 210 mg
7-12 luni – 270 mg
1-3 ani – 500 mg
4-8 ani – 800 mg
9-18 ani – 1.300 mg
19-50 de ani – 1.000 mg
Peste 50 de ani – 1.200 mg

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente