E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Top 10 Alimente cu Proteine de Calitate  Top 10 Alimente cu Proteine de Calitate 
Pieptul de pui : este unul dintre cele mai consumate alimente bogate în proteine, fiind partea cea mai slabă. Astfel, 85 de grame de... Top 10 Alimente cu Proteine de Calitate 

  • Pieptul de pui : este unul dintre cele mai consumate alimente bogate în proteine, fiind partea cea mai slabă. Astfel, 85 de grame de piept de pui prăjit, fără piele, oferă 27 de grame de proteine ​​și 140 de calorii.
  • Pieptul de curcan : este o sursă de proteine cu putina grasime. Astfel, 85 de grame de piept de curcan prăjit, fără piele, conține aproximativ 26 de grame de proteine ​​și 125 de calorii.
  • Albusul de ou : ouăle au proteine ​​de înaltă calitate, care conțin toți aminoacizii.Albușurile conțin cel puțin 60% din proteinele aflate ​​într-un ou. O porție de o ceașcă (243 de grame) de albus de ou oferă 27 de grame de proteine ​​și doar aproximativ 126 de calorii.
  • Peștele uscat : este o gustare gustoasă care vine în multe soiuri. O opțiune bogată în proteine, cu un conținut scăzut de grăsimi o reprezintă : codul, halibutul, eglefinul sau calcanul. Doar 30 de grame de pește uscat poate furniza 18 grame de proteine. Conținut de proteine ​​în 100 de grame: 63 de grame (93% din calorii)
  • Creveții : sunt un aliment minunat, bogat în proteine, dar și sărac în calorii, carbohidrați și grăsimi. 85 grame de creveți conțin 12 grame de proteine ​​și doar 60 de calorii. Conținut de proteine ​​în 100 de grame: 23 de grame.
  • Tonul : 85 grame de ton galben gătit au 25 de grame de proteine ​​și doar 110 calorii. Tonul tinde să conțină un pic de mercur , dar conținutul ridicat de seleniu ajută la protejarea împotriva toxicității cu mercur. Consumul de ton conserve o dată pe săptămână este probabil în siguranță. Cu toate acestea, femeile însărcinate și care alăptează nu ar trebui să mănânce ton crud, fiert sau la grătar mai des decât o dată pe lună. Conținut de proteine ​​în 100 de grame: 29 de grame (90% din calorii)
  • Halibutul : este un alt pește care este o mare sursă de proteine ​​complete. Jumătate de file (159 grame) de halibut oferă 36 de grame de proteine ​​și 176 de calorii. Cu toate acestea, din cauza nivelului ridicat de mercur, nu ar trebui să mănânci halibut des. Conținut de proteine ​​în 100 de grame: 23 de grame (81% din calorii)
  • Tilapia : este un pește alb, de apă dulce, care este o sursă excelentă de proteine, dar cu un conținut redus de calorii și grăsimi. Un file (87 grame) de tilapia are 23 de grame de proteine ​​și doar 111 calorii. Tilapia a ridicat unele controverse având în vedere raportul său mai ridicat între omega-6 și omega-3 decât alte tipuri de pești, la aproximativ 1: 1. Cu toate acestea, cantitatea de omega-6 într-o porție de tilapie nu este suficientă pentru a fi un motiv de îngrijorare. Conținut de proteine ​​în 100 de grame: 26 de grame (82% din calorii)
  • Codul : este un pește alb bogat în proteine, astfel 85 grame au 16 grame de proteine ​​și doar 72 de calorii.
  • Codul negru (pollock): este cunoscut și sub denumirea de pollock walleye, iar 85 grame conțin 17 grame de proteine ​​și aproximativ 74 de calorii. Conținut de proteine ​​în 100 de grame: 19 grame (88% din calorii).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente