E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Flurona – Gripă şi Covid Simultan Flurona – Gripă şi Covid Simultan
În ultima perioada s-au înregistrat cazuri de pacienţi cu dublă infecţie, atât pe cea cu virusul gripal sezonier, cât şi pe cea cu virusul... Flurona – Gripă şi Covid Simultan

În ultima perioada s-au înregistrat cazuri de pacienţi cu dublă infecţie, atât pe cea cu virusul gripal sezonier, cât şi pe cea cu virusul SARS-CoV-2.

Flurona – înseamnă că avem concomitent două virusuri

  • Cum îi spune şi numele, flurona înseamnă flu şi rona, înseamnă că avem concomitent două virusuri, gripal – flu și rona de la corona.

Cum ne dăm seama dacă avem ”flurona” ?

  • În cazul „flurona”, simptomatologia este „mult mai zgomotoasă”, pentru că este o însumare a simptomelor de gripă și de COVID.
  • În general, vorbim de o simptomatologie destul de clară, ca de gripă, şi care este accentuată, şi anume stare general brusc modificată, cu dureri de intensitate mare, dureri musculare, articulare, dureri de cap, senzaţia că am fost bătut pe care toţi o ştim dacă am trecut prin gripă, putem să avem şi simptomatologie digestivă, cum se întâmplă la infecţiile virale.
  • Evoluţia poate să fie imprevizibilă, adică riscul de a avea complicaţii creşte în momentul în care le am pe amândouă, mai ales la persoanele pe care le numim vulnerabile, cei care au o anumită vârstă, de peste 65 de ani, 70, mai ales dacă au şi boli cronice, persoanele supraponderale şi, de asemenea, o atenţie sporită ar trebui să fie pentru cei mici, până în 5 ani, care au un risc de a face complicaţii”, a explicat dr. Marinescu.

Medicii recomandă testarea cu testele rapide care se găsesc în farmacii

  • Medicii recomandă testarea cu testele rapide care se găsesc în farmacii. Dacă dubla infecţie se confirmă, este necesar un control de specialitate şi eventual tratament în spital, spune el. Tratamentul se aplică pentru ambele infecţii prezente, fiind vorba despre două antivirale – unul pentru gripă, unul pentru COVID, dar şi despre alte tratamente precum corticoterapia.


No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente