E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Excesul de Banane :14 Efecte Secundare Neașteptate Excesul de Banane :14 Efecte Secundare Neașteptate
Bananele sunt unele dintre cele mai consumate fructe din lume, pline de substanțe nutritive esențiale. Însã, v-ați gândit vreodată la posibilele efecte secundare pe... Excesul de Banane :14 Efecte Secundare Neașteptate

Bananele sunt unele dintre cele mai consumate fructe din lume, pline de substanțe nutritive esențiale. Însã, v-ați gândit vreodată la posibilele efecte secundare pe care le-ar putea avea?
Iată 14 dintre efectele secundare neașteptate ale bananelor:
🍌 Creșterea în greutate
Bananele, în comparație cu punga de fursecuri sau chipsuri, au mai puține calorii, dar au încă suficiente calorii pentru a vă face să vă îngrășați, astfel ca putina cumpătare nu strica 😀
O banană medie are 105 calorii, in comparație cu o portocală medie (62), un castron de pepene verde tăiat cubulețe (45) sau o cană de struguri (62).
🍌 Migrene
Dacă sunteți adesea tulburat de atacuri de migrene, vă recomandăm să evitați includerea bananelor în dieta zilnică. Tiramina, o substanță care se găsește în multe alimente, cum ar fi brânza, pește, carne și banane, este un factor declanșator al durerilor de cap de migrenă.
🍌 Hiperpotasemie
Hiperpotasemia este o afecțiune cauzată de excesul de potasiu din sânge și este identificată prin simptome precum pulsul inegal, greață și bătăi neregulate ale inimii care pot duce chiar la infarct. De reținut faptul ca : o doză de potasiu mai mare de 18 g poate provoca hiperkaliemie la adulți!
🍌 Carii dentare
Bogate în amidon, bananele pot provoca cariile dentare grave dacă nu mențineți o igienă dentară adecvată. Conform anumitor studii, bananele pot fi chiar mai dăunătoare sănătății voastre orale în comparație cu bomboanele de ciocolată, lemn dulce roșu și guma de mestecat. Amidonul se dizolvă încet în gură, în timp ce zaharurile se dizolvă rapid.
🍌 Somnolență
Data ca bananele te pot face să te simți somnolent, chiar dacă tocmai ai început ziua. Sunt bogate în triptofan, un aminoacid care vă poate reduce performanța mentală și timpul de reacție, în afară de a vă face să vă simțiți somnoros. Bananele conțin, de asemenea, doze mari de magneziu, un mineral care ajută la relaxarea musculară.
🍌 Daune nervoase
Deoarece bananele conțin vitamina B6 în cantități mari, consumul excesiv al acestora poate duce la deteriorarea nervilor. Consumul de peste 100 mg de vitamina B6 fără prescripție medicală poate duce la deteriorarea nervilor. Cu toate acestea, posibilitatea de afectare a nervilor prin consumul de banane pare rară.
🍌 Alergie la ambrozie
Persoanele cu alergie la ambrozie prezintă simptome cum ar fi buzele umflate, gâtul iritat, limba umflată etc, iar persoanele care suferă deja de alergie la ambrozie pot prezenta simptome similare la consumul sau chiar la manipularea bananelor.
🍌 Hipersensibilitate la pacienții alergici la latex
Persoanele care sunt alergice la latex prezintă și hipersensibilitate la banane.
🍌 Probleme respiratorii
O altă problemă care este o ramură a alergiilor la ambrozie este inflamația. Poate constrânge căile respiratorii și poate provoca probleme respiratorii. Acest lucru poate duce la dificultăți severe de respirație sau de înghițire.
🍌 Durerea abdominală
Excesul de banane foarte coapte, poate determina o durere severă de stomac. De asemenea, este posibil să aveți și greață. Bananele necoapte conțin o cantitate mare de amidon rezistent, care durează mult timp pentru ca organismul să îl digere. De asemenea, puteți prezenta vărsături sau diaree.
🍌 Constipație
Bananele necoapte sau verzi sunt bogate în amidon rezistent, astfel cresc riscul de constipație, deoarece conțin doze mari de acid tanic care inhiba tractul digestiv. Acidul tanic obstrucționează secreția lichidului gastro-intestinal și limitează motilitatea gastro-intestinală. O banană coaptă, pe de altă parte, poate ajuta la atenuarea constipației.

🍌 Gaze
Consumul de banane poate provoca gaze, cauzate de fibre solubile și fructoză.
🍌 Riscul de diabet de tip 2
Bananele se încadrează în categoria alimentelor glicemice „de nivel mediu”, ceea ce înseamnă că au capacitatea de a provoca o ușoară creștere a nivelului de zahăr din sânge și pot crește riscul de a dezvolta diabet de tip 2, obezitate și boli cardiovascular.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente