E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Se mai prepara in farmacie ? Se mai prepara in farmacie ?
Buna întrebare.. Se mai prepara in farmacie? Pe zi ce trece, tot mai putine farmacii, mai păstrează receptura in care se prepara retete oficinale... Se mai prepara in farmacie ?

Buna întrebare.. Se mai prepara in farmacie?

Pe zi ce trece, tot mai putine farmacii, mai păstrează receptura in care se prepara retete oficinale sau magistrale.

Se merge tot mai mult, in rândul farmaciilor, pe vânzare, sa vinzi cât mai mult si produse cât mai scumpe, sa îți îndeplinește targetul si de aici un intreg lant al slabiciunilor … Din păcate se renunța la a mai prepara in farmacie deoarece este nevoie in primul rând de personal specializat(farmacisti), dedicat si de ce nu si priceput in a elabora preparatele.receptura

Foarte mulți patroni de farmacii, nefiind in domeniu vad elaborarea de rețete in farmacie, o pierdere de timp cu încasări destul de mici. Adică mai bine vand niște picaturi de nas scumpe, decât sa elaboreze,de exemplu, un preparat cu cloramfenicol si hidrocortizon, constand in picaturi pentru nas, foarte eficiente de altfel.
Eu una recunosc ca imi place foarte mult sa prepar 🙂 ba chiar mă relaxe când elaborez acolo diferite rețete magistrale.

Trebuie punctat faptul ca multe din rețetele preparate in farmacie, care prin diversele substante active din compozitia lor, ajung sa fie mai complexe decât medicamentele deja existente din farmacii, produse in industria farmaceutica.

Voi ce parere aveti? Mai este utila receptura intr-o farmacie? Mai sunt apreciate cremele, picaturile preparate in farmacie?

    Pareri

    Intrebari Frecvente