E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Interactiuni Medicamentoase Directe Interactiuni Medicamentoase Directe
Prezenta unei interacțiuni medicament-medicament, la asocierea a doua medicamente prescrise pe aceeași sau doua Rețete paralele, pentru același pacient, trebuie depistata de farmacist la... Interactiuni Medicamentoase Directe

Prezenta unei interacțiuni medicament-medicament, la asocierea a doua medicamente prescrise pe aceeași sau doua Rețete paralele, pentru același pacient, trebuie depistata de farmacist la analiza științifică a rețetelor.

Din categoria interacțiunilor medicamentoase directe, amintim :

  • Antiacidele(Dicarbocalm, Gaviscon, Rennie), crescând Ph-ul gastric, favorizează dizolvarea medicamentelor acide și grăbesc dizolvarea preparatelor enterosolubile. Antiacidele pot forma, cu alte medicamente, complecsi mai putin solubili (de ex penicilamina) sau mai solubili (de ex cu anticoagulantele cumarinice de tip dicumarol).
  • Adsorbantele(cărbune(Carbocit), caolin, pectine, rășini ca de exemplu colestiramina) pot absorbi și forța eliminarea digestivă, adsorbtia unor substanțe active.
  • Ionii bivalentă Ca 2+, Mg2+(suplimentele cu Calciu și Magneziu) formează complecsi neabsorbabili cu unele medicamente (de ex Tetraciclina)
  • Antihistaminicile H2(cimetidina, famotidina) cresc Ph-ul gastric și pot modifica absorbția și biodisponibilitate altor medicamente.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente