Cum scapam de balonare ?
Vă recomand.. decembrie 5, 2012 Elle 5
Se stie ca balonarea reprezinta acumularea de gaze in stomac si intestine. Atunci cand gazele intestinale nu sunt eliminate prin eructatii sau flatulenta, ele se pot acumula in stomac sau intestin, rezultand marirea in volum a abdomenului. Balonarea este adesea insotita de dureri abdominale – de intensitate mica sau severa. Eliminarea gazelor poate duce la disparitia durerii.
Balonarea este de obicei asociata cu:
- Consumarea de alimente grase. Grasimile incetinesc viteza cu care stomacul descompune carbohidratii si cresc senzatia de balonare;
- Stresul si / sau anxietatea;
- Fumatul;
- Bolile / infectiile gastrointestinale;
- Sindromul de colon iritabil;
- Boala celiaca, intoleranta la lactoza.
Gama Espumisan, are in compozitie simeticona si este foarte utila in lupta cu balonarea.
Din familia Espumisan fac parte :
Espumisan Capsule Gelatinoase contine 40 mg simeticona si se administreaza 2 capsule de maxim 3-4 ori pe zi, in timpul mesei sau imediat dupa masa. Se gasesc in farmacii in cutii cu 25 sau 50 de capsule gelatinoase si
Espumisan Easy se prezinta sub forma de pliculete care contin 125 mg simeticona si se administreaza 1 plic dupa fiecare masa. Pliculetul contine granule care nu se adminsitreaza cu apa, pur si simplu se pune in gura si se dizolva instant. Dupa caz se poate consuma apa dupa acesta.
Sab Simplex Comprimate Masticabile, contine 80 mg dimeticona, o substanta inrudita cu simeticona din Espumisan. Acesta se prezinta sub forma de comprimate masticabile, care se sfarma in cavitatea bucata si apoi se ingurgiteaza. Se pot administra 1-2 comprimate seara la culcare.
Gasex este un produs Himalaya, 100% natural care combate balonarea, starile de greata si arsurile stomacale. Acesta se administreaza 2-3 comprimate sau inghitite dupa masa.
Foarte utile in tratarea balonarii sunt enzimele digestive, care datorita deficitului lor din stomac determina aparitia balonarii. Astfel pentru a combate balonarea putem administra :
Trifermentul are in compozitie 3 enzime digestive : tripsina, amilaza si lipaza. Acesta se administreaza 1-2 drajeuri, cu apa, dupa masa.
Mai exista in farmacii si Triferment Forte care are in compozitie pancreatina 10.000 unitati cu activitate enzimatica lipolitica. Acesta se administraza 1 drajeu dupa mesele principale. Se inghite cu apa.
Tot un produs cu pancreatina este si Mezym Forte (prezent sub 3 concentratii Mezym Forte 10.000, Mezym Forte 20.000 si Mezym Forte 25.000) care pe langa alte efecte benefice, este foarte util in combaterea balonarii. Comprimatele de Mezym se administreaza : 1-2 comprimate inainte de masa principala sau in timpul acesteia. Se inghite cu apa.
Tot un supliment alimentar cu enzime digestive este si Amrase, un produs Pharco, insa acesta are in plus saruri biliare si un extract de bila de bou, substante foarte utile in special pacientilor care au si disfuctii biliare (sindrom de fiere lenesa). Acesta se administreaza 1 comprimat de pana la 3 ori pe zi, inainte sau in timpul mesei. Se inghite cu apa.
Tot un produs similar este si Panzcebil : o combinatie intre enzime digestive (tripsina, lipaza,amilaza) si extract de bila de bou, combinatie excelenta in tratarea balonarii cauzata de excesul alimentar. Acesta se administreaza 1-3 comprimate pe zi, dupa masa. Se inghit cu apa.
Ca am tot vorbit de eficientul extract de bila de bou, acesta se gaseste si in traditionalul Colebil, foarte solicitat de catre pacienti in preajma Sarbatorilor. Colebilul este indicat in balonari, eructatii, flatulenta, greata. Se administreaza 1 comprimat pana la de 3 ori pe zi, dupa masa. Se inghite cu apa.