E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Un nou studiu arată că fluorochinolonele cresc riscul de probleme cardiace grave Un nou studiu arată că fluorochinolonele cresc riscul de probleme cardiace grave
Un studiu realizat în Canada stabileste pentru prima dată o legătură între folosirea antibioticelor din grupa Chinolonelor si Fluorochinolonelor și două tipuri de probleme cardiace grave, precum regurgitare... Un nou studiu arată că fluorochinolonele cresc riscul de probleme cardiace grave
  • Un studiu realizat în Canada stabileste pentru prima dată o legătură între folosirea antibioticelor din grupa Chinolonelor si Fluorochinolonelor și două tipuri de probleme cardiace grave, precum regurgitare aortica si mitrala.
  • Rezultatele noului studiu au fost publicate la aproape un an după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat restrângerea folosirii antibioticelor chinolone și fluorochinolone utilizate pe cale orală, prin injectare sau prin inhalare în Uniunea Europeană.
  • Decizia a fost luată în urma unei evaluări a efectelor secundare care au determinat reacții adverse – care au afectat în principal, mușchii, tendoanele, oasele și sistemul nervos –  generate de aceste medicamente.
  • Cercetătorii au descoperit că utilizatorii antibioticelor cu fluorochinolone, cum ar fi ciprofloxacina, se confruntă cu un risc de 2,4 ori mai mare de a dezvolta o regurgitare aortică și mitrală, în care sângele revine în inimă, în comparație cu pacienții care iau amoxicilină, un alt tip de antibiotic.

Cercetătorii speră ca aceste constatări să determine medicii să folosească alte clase de antibiotice ca primă linie de apărare pentru infecțiile necomplicate.

In grupa chinolonelor si fluorochinolonelor regasim : norfloxacina (Nolicin), ciprofloxacina (Cifran, Ciprinol,Cuminol,Cipro-quin), Levofloxacina (Tavanic, Fleraday).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente