E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Sfaturi Utile pentru Epistaxis(sângerarea nazalã) Sfaturi Utile pentru Epistaxis(sângerarea nazalã)
În cele ce urmează voi demonta un “mit”.. mit cu care majoritatea dintre noi a crescut. Ei bine..are legătură cu epistaxisul(sângerarea nazalã) și “recomandările”... Sfaturi Utile pentru Epistaxis(sângerarea nazalã)

În cele ce urmează voi demonta un “mit”.. mit cu care majoritatea dintre noi a crescut. Ei bine..are legătură cu epistaxisul(sângerarea nazalã) și “recomandările” non-medicale pe care le primeam, sau pe care încă le mai primesc unii dintre noi.

Sfat MEDICAL UTIL : Dacă vă sângerează nasul, nu vă lăsați niciodată capul pe spate sau nu vă întindeți pe spate deoarece sângele va curge în gât și îl veți înghiți sau riscați să îl aspirați în plămâni și a vă îneca cu el. Întotdeauna, stați în poziție dreaptă și înclinați capul în față în timp ce faceți compresie a nasului cu degetele, respirând pe gură până la oprirea sângerării. Dacă hemoragia este mare și nu se oprește mergeți la medic. Aceste lucruri sunt valabile și pentru copii!

Mitul spune că în cazul sângerării nazale la copil, acesta trebuie întins pe spate cu mâna ridicată, complet greșit și chiar periculos așa cum am explicat mai sus.

Spuneți-le acest lucru și prietenilor.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente