E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Sfaturi pentru canicula Sfaturi pentru canicula
Dupa cum probabil simtiti pe propria piele, canicula s-a intors. Mai jos am notat cateva sfaturi, pentru a suporta cat mai usor canicula si... Sfaturi pentru canicula

Dupa cum probabil simtiti pe propria piele, canicula s-a intors. Mai jos am notat cateva sfaturi, pentru a suporta cat mai usor canicula si pentru a nu ne lasa afectati intr-un fel sau altul de catre aceasta.

1. Consumul de lichide (intre 2,5-3 litri pe zi) previne deshidratarea. Trebuie sa consumam un pahar de apa la fiecare 15-20 minute, chiar daca nu a aparut senzatia de sete.

2. Se recomanda inlocuirea alimentelor gatite cu cat mai multe fructe si legume proaspete (pepene galben, rosu, prune, castraveti, rosii) care contin o mare cantitate de apa. O portie de iaurt produce aceeasi hidratare ca si un pahar de apa.

3.Alcoolul (inclusiv berea sau vinul) favorizeaza diureza, ca urmare produc deshidratare, slabind capacitatea organismului de a combate efectele caldurii.

4. Evitati bauturile cu cofeina (cafea, ceai, cola) sau zahar (sucuri, racoritoare carbogazoase), deoarece sunt diuretice.

5. Va puteti racori cu dusuri la temperatura camerei, fara sa va stergeti de apa. Aerul conditionat trebuie reglat astfel incat temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decat temperatura de afara.

6. Sunt de evitat in aceasta perioada sportul, gradinaritul, mersul pe distante lungi.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente