E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Muscaturile de tantari : Preventie si Tratament Muscaturile de tantari : Preventie si Tratament
Acest articol a fost citit de 6480 vizitatoriTrebuie sa recunostem ca este sezonul lor.. prin parcuri, pe alei, pe marginea lacurilor si mai peste... Muscaturile de tantari : Preventie si Tratament

Acest articol a fost citit de 6481 vizitatori

Trebuie sa recunostem ca este sezonul lor.. prin parcuri, pe alei, pe marginea lacurilor si mai peste tot, inevitabil dam de ei..

Este vorba despretantari – acele nesuferite insecte care prin muscatura lor, dau o experienta neplacuta, ce se manifesta printr-o mancarime si o iritatie foarte suparatoare si deranjante (este o reactie a corpului la saliva insectei, care elibereaza histamina).

Ei bine cu ce ne aparam de tantari?  In special in „minunatul” caz in care autoritatile au uitat complet sa deratizeze cartierele?

Pentru preventie exista diverse game de sprayuri, lotiuni si geluri care tin la distanta tantarii.

Un exemplu foarte comercial este gama Autan – care se imparte in:sait 1

 • Autan Familly Care – spray, gel si lotiune – ofera protectie impotriva tantarilor pentru adulti si copii cu varsta peste 2 ani
 • Autan Plus – spray si lotiune – ofera protectie impotriva tantarilor, taunilor si capuselor (alte insecte neprietenoase si foarte periculoase): este indicat pentru adulti si copii cu varsta peste 2 ani.
 • Autan Tropical – spray si lotiune – ofera protectie impotriva tantarilor tropicali, pentru cei care calatoresc in zone tropicale, indicat adultilor si copiilor cu varsta peste 2 ani.

Alt produs care tine la distanta tantarii este :  Farmec – Repelent pentru tantari si insecte – spray ce ofera protectie impotriva tantarilor, capuselor si puricilor pentru adulti si copii cu varsta peste 2 ani.

Dupa cum spuneam mai sus, am enumerat doar produse indicate adultilor si copiilor peste varsta de 2 ani.. Ei bine ce facem cu micutii care nu au implinit inca 2 ani, sau cu bebelusii cu varsta sub 1 an?

Ei bine exista gama Chicco – ZANZA-NO-Antitantari pt sait2

 • Spray Antitantari (indicat de la 3 luni),
 • Gel Antitantari (indicat de la 3 luni),
 • Creion Antitantari (indicat de la 0 luni) si
 • Servetele umede Antitantari (indicate de la 0 luni)

 

Bun.. continuam cu informarea 🙂 Ce facem, in cazul in care deja neprietenosul tantar ne-a muscat deja. Cu ce tratam mancarimea suparatoare?

Ei bine .. avem urmatoarele variante:

 • Incepem cu arhicunoscutul Fenistil Gel – acest gel calmeaza  eficient mancarimea si grabeste vindecarea iritatie de pe piele. Fenistil Gel este indicat adultilor si copiilor cu varsta peste 2 ani.pt sait3
 • Continuam cu Dermodrin Unguent – reduce alergiile si umflaturile pielii aparute in urma muscaturii tantarului. Dermodrin Unguent este indicat  adultilor si copiilor cu varsta peste 2 ani.
 • Autan Lotiune tratament intepaturi : calmeaza iritatia produsa de mucatura si reduce senzatia de durere si mancarime.
 • Dapis Gel – Produs de Laboratoarele Boiron, este un produs homeopat ce calmeaza rapid manifestarile intepaturilor de tantari, albine si viespi. Dapis Gel este indicat  adultilor si copiilor cu varsta peste 3 ani.pt sait4
 • Rival Gel – Produs de Fiterman – este un gel cu dubla actiune antialergica si anestezica. Rival gel  este indicat  adultilor si copiilor cu varsta peste 2 ani.

Pentru copii cu varsta sub 2 ani : se poate folosi pentru a calma mancarimea si iritatia provocate de muscatura de tantari Gelul Arnikids produs de Tis Farmaceutic. 

 • guturai

  iulie 21, 2015 #1 Author

  Datorita extractelor naturale continute de Zanza-no spray anti-tantari, protectia impotriva insectelor devine mult mai sigura si eficienta, fie zi, fie noapte.

  Răspunde

Pareri

Intrebari Frecvente

%d blogeri au apreciat: