E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Lista ingredientelor daunatoare din cosmetice Lista ingredientelor daunatoare din cosmetice
Un studiu realizat de cercetatorii unei companii de produse cosmetice din Marea Britanie arata ca femeile folosesc, in medie, 13 produse cosmetice in fiecare... Lista ingredientelor daunatoare din cosmetice

Un studiu realizat de cercetatorii unei companii de produse cosmetice din Marea Britanie arata ca femeile folosesc, in medie, 13 produse cosmetice in fiecare zi, care contin peste 515 substante chimice.

 Acelasi studiu catalogheaza parfumurile ca fiind cele mai pline de substante toxice, avand de la 250 pana la 400 de ingrediente. Si lista continua cu rujurile, lotiunea de corp si mascara care au intre 29 si 33 de ingrediente, potrivit eva.ro. Nu folositi produsele de ingrijire care contin:

1. Propilen glicol. Provoaca: iritatii cutanate, inflamatii si afectiuni dermatologice.

2. EDTA (acid tetra-acetic de amino-etilena). Provoaca: tulburari hormonale, cancer renal, cancer hepatic, afectiuni dermatologice, renale si intestinale.

 3. Ulei mineral si derivatele sale. Provoaca: imbatranirea prematura a pielii, distruge bariera imunitara naturala a pielii (inhibandu-i capacitatea de a respira si de a absorbi substantele necesare hidratarii), afecteaza capacitatea pielii de a elimina toxinele, favorizeaza aparitia acneei si a altor boli dermatologice. Il gasesti trecut pe lista cu ingrediente: mineral oil, paraffin, petrolatum, vaselina.

4. Parfumurile sintetice si colorantii. Provoaca: alergii, sunt cancerigene si afecteaza sistemul nervos, potrivit informatiilor oferite de Cosmetic Data Base. Le gasesti trecute pe lista cu ingrediente: fragrance/parfum, FD&C sau D&C urmate de o culoare si un numar.

5. Lauret de sodiu si/sau lauril sulfat (SLES/SLS). Provoaca: iritatii cutanate/afectiuni dermatologice, hepatice, renale, pulmonare si pancreatice. De asemenea, poate afecta sistemul nervos si cerebral. Il gasesti trecut pe lista cu ingrediente: sodium lauryl sulfate (SLS, SLES), sodium laurel or lauryl sulfate.

6. Parabenii. Numeroase studii ii asociaza cu aparitia unor tipuri de cancer si dezechilibre hormonale, dupa cum avertizeaza si cunoscutul cercetator si neurolog David Servan-Schreiber in cartea sa “Anticancer”. Ii gasesti trecuti pe lista cu ingrediente: methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, benzylparaben.

7. Ftalatii. Efecte nocive pe care le au asupra organismului: dereglari hormonale, alergii, intoxicarea ficatului, infertilitatea si anomalii genitale la bebelusi. Ii gasesti trecuti pe lista cu ingrediente: dietilhexilphtalate – DEHP si toate care se termina in “phthalate”.

8. Triclosan. Are efecte nocive asupra functiilor tiroidei si este suspectat de scaderea fertilitatii.

9. Dioxane. Prima referire despre posibilele efecte cancerigene a aparut in 1965 si a fost confirmata in 1978 de National Cancer Institute. Cum il gasesti trecut pe eticheta: toate ingredientele care contin terminatia “eth”.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente