E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Importanta recoltarii tesutului de cordon ombilical Importanta recoltarii tesutului de cordon ombilical
Ce este tesutul de cordon ombilical? Cordonul ombilical reprezinta atat sursa celor mai tinere celule stem mezenchimale, cat si una dintre cele mai bogate... Importanta recoltarii tesutului de cordon ombilical

Ce este tesutul de cordon ombilical?

Cordonul ombilical reprezinta atat sursa celor mai tinere celule stem mezenchimale, cat si una dintre cele mai bogate surse de celule stem mezenchimale, comparativ cu maduva osoasa, tesutul adipos sau structurile dentare. Odata prezervate sub forma criogenata, celulele stem mezenchimale din cordonul ombilical isi pastreaza toate calitatile initiale, fara a se maturiza odata cu trecerea timpului si fara a fi efectuate de factori de mediu, boli sau unele tratamente.

Recoltarea testului de cordon ombilical se realizeaza dupa nasterea copilului si eliminarea placentei din uter, fiind o procedura simpla, fara niciun risc pentru mama sau nou nascut.

Proprietatea celulelor stem mezenchimale de a regla sistemul imunitar si reactiile imunologice ale organismului in diferite afectiuni, deschid posibilitati de aplicare terapeutica a acestora in domeniul imunoterapiei celulare pentru bolile autoimune, bolile inflamatorii cronice sau pentru tratarea complicatiilor imunologice asociate transplantelor de organe si tesuturi de la donatori.

De ce sa rezoltezi celule stem  mezenchimale ?

Celulele stem mezenchimale ofera avantajul diversificarii gamei de afectiuni care pot fi tratate prin transplant de celule stem.

In prezent se evalueaza posibilitatea de aplicare terapeutica a celulelor stem mezenchimale in scopul regenerarii tesutului hepatic, pancreatic, cardiac, cartilaginos, osos, nervos, afectate datorita unor boli precum : ciroza, diabet zaharat de tip 1, cardiomiopatii, osteoartrite, fracturi osoase, scleroza multipla, accident vascular cerebral sau arsuri severe. Momentan, pentru toate aceste boli administrarea celulelor stem mezenchimale este considerata inca un tratament experimental, in curs de evaluare in cadrul cercetarilor de laborator si a studiilor clinice in derulare.

Avantajele recoltarii in tandem : sange placentar si cordon ombilical

Recoltarea in tandem a sangelui placentar si a tesutului de cordon ombilical prezinta urmatoarele beneficii :

Extinderea diversificarii posibilitatilor de utilizare terapeutica a grefelor de celule stem.

Asigura cresterea sanselor de reusita a transplantului de celule stem si diminuarea posibilelor complicatii imunologice asociate transplantului

Asocierea celulelor stem mezenchimale poate asigura o crestere a eficientei tehnicilor de multiplicare in vitro a celulelor stem hematopoietice din sangele placentar.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente