E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Fenomenul medicamentului Antidiabetic Ozempic: Tot mai mulţi oameni cer acest medicament pentru a slăbi Fenomenul medicamentului Antidiabetic Ozempic: Tot mai mulţi oameni cer acest medicament pentru a slăbi
Medicii şi farmaciştii spun că de câteva luni se confruntă cu un adevărat fenomen legat de medicamentul Ozempic, o soluţie injectabilă, folosită în diabetul... Fenomenul medicamentului Antidiabetic Ozempic: Tot mai mulţi oameni cer acest medicament pentru a slăbi

Medicii şi farmaciştii spun că de câteva luni se confruntă cu un adevărat fenomen legat de medicamentul Ozempic, o soluţie injectabilă, folosită în diabetul zaharat 2, eficient în reglarea glicemiei. Iata ca foarte mulţi oameni solicita acest medicament pentru scăderea în greutate, chiar dacă nu au diabet.

Pe de o parte, diabetologii explica faptul că tratamentul ajută şi în scăderea în greutate, fapt confirmat de studiile de specialitate, însă NU recomanda acest medicament în curele de slăbire, în special celor care nu au diabet, deoarece cea mai bună soluţie pentru a slăbi nu este un medicament, ci un program alimentar stabilit împreună cu medicul nutritionist, dar şi multă mişcare.

Pe de alta parte, farmaciștii afirma ca în ultima perioada, oamenii vin în număr mare să ceară acest medicament fără să aibă o reţetă prescrisă de medic, lucru absolut necesar, dar şi câteva investigaţii făcute înainte.

Ozempic :

  • Acest medicament indicat în scăderea glicemiei, se eliberează pe rețeta de la medicul diabetolog sau nutriționist, se regăsește pe piața farmaceutica sub două variante injectabile.
  • A fost aprobat prima oară în America de către FDA, iar ca efect secundar, nu advers, s-a observat că majoritatea pacienţilor au avut o scădere foarte mare în greutate, uneori chiar de 20 de kilograme, asta în timp de 2-3 luni.
  • Acționează prin scăderea apetitului, prin gestionarea mai uşor între ceea ce înseamnă sațietatea şi consumarea mâncării, în România a fost introdus pe piaţă de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi este folosit în reţete gratuite şi compensate tocmai pentru pacienţii care au probleme cu glicemia, pentru diabetici.
  • Ozempic este dozabil, injectabil
  • Substanţa din el încetineşte golirea stomacului dând mai multă vreme senzaţia de saţietate,
  • Reacţii adverse posibile la acest medicament: greaţă, vărsături, tulburări digestive

O cutie de Ozempic contine : 3 stilouri injectoare (pen-uri) preumplute + 12 ace si costa : 1245, 38 lei

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente