E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Crema AurDerm Mimosa – Un cocktail de substanțe medicamentoase sau produs natural ?!? Crema AurDerm Mimosa – Un cocktail de substanțe medicamentoase sau produs natural ?!?
Agenției Naționale a Medicamentului a hotarat retragerea de pe piata din Romania a Cremei Aur Derm cu mimoza, smirna, propolis. Crema AurDerm cu mimoza,... Crema AurDerm Mimosa – Un cocktail de substanțe medicamentoase sau produs natural ?!?
Agenției Naționale a Medicamentului a hotarat retragerea de pe piata din Romania a Cremei Aur Derm cu mimoza, smirna, propolis.
Crema AurDerm cu mimoza, smirna si propolis este o crema naturist-cosmetica indicata in tratarea afecțiunilor dermatologice de orice tip – alergii, pete, ciuperci, acnee, dermatoze, diferite forme de psoriazis, eczeme mixte, arsuri de gradul I și II, pe care le vindecă fără urme.
  • Se pare ca AurDerm nu este deloc crema cu caracter naturist-cosmetic asa cum o prezinta producatorul, ci un un cocktail de substanțe medicamentoase ca : diclofenac(analgezic-antiinflamator), lidocaina(anestezic local), benzocaina(anestezic local), procaina(anestezic local), ketoconazol(antifungic), hidrochinona, rezorcina lucru ce poate cauza reactii alergice sau reacții adverse, mai ales că este recomandată frecvent de pediatri, inclusiv pentru bebeluși.
  • Cel mai probabil, producătorul a ales să introducă pe piață crema ca produs naturist, nu ca medicament, din cauză că procedura de autorizare a unui medicament este mult mai strictă și durează mult mai mult (câțiva ani), în timp ce pentru un produs naturist este suficientă o simplă notificare.
  • Anunțul de miercuri al ANM  prin care oamenii sunt sfătuiți “să nu achiziţioneze Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă şi propolis până la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmată de distrugerea produsului, având în vedere posibilul impact negativ asupra sănătăţii persoanelor cărora li se administrează”, a fost intens comentat pe rețelele de socializare, unde numeroși utilizatori au lăudat efectele cremei, ei declarându-se mai puțin interesați de faptul că autoritățile susțin că ar fi vorba despre un produs etichetat mincinos.
  • Se asteapta noi declaratii odata cu finalizarea anchetei si analiza mostrele de crema

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente