E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Cele mai cumparate medicamente din 2011 Cele mai cumparate medicamente din 2011
Daca am avut Topul celor mai vandute medicamente, este momentul sa avem si topul celor mai cumparate medicamente, sa vedem ce medicamente au cumparat... Cele mai cumparate medicamente din 2011

Daca am avut Topul celor mai vandute medicamente, este momentul sa avem si topul celor mai cumparate medicamente, sa vedem ce medicamente au cumparat mai mult romanii in anul ce tocmai s-a incheiat 2011.

Compania de cercetare IMS Health a arătat că românii au cumpărat 10,9 milioane de algocalmine în primele 11 luni ale anului 2011.

Pe locul doi în topul celor mai vândute medicamente după volum se află Nurofenul, cu 9 milioane de unităţi vândute, iar Paracetamolul a fost cumpărat în 7,7 milioane de unităţi.

Pe locul opt se află Antinevralgic P, cu 4 milioane de unităţi vândute, iar Aspenter are doar 6,1 milioane de unităţi. Următoarele în top sunt Aspirină cu 5,5 milioane de unităţi vândute şi Enap cu 4,4 milioane de unităţi.

Piaţa medicamentelor va putea fi influenţată şi de forma finală a taxei de clawback.  Taxa care există în legislaţie din anul 2009 se aplică vânzărilor producătorilor. Până anul trecut, aceasta nu a avut niciun efect din cauza faptului că nu avea o formă clară atunci când a fost publicată. Producătorii au contestat taxa clawback, din cauza faptului că suma alocată de stat pentru pastile este mai mică decât necesarul şi de fapt sunt obligaţi să finanţeze un deficit. Anul acesta taxa va fi din nou modificată.

    Pareri

    Intrebari Frecvente