E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Ce se întamplă dacă mănânci mămăligă ? Ce se întamplă dacă mănânci mămăligă ?
Este considerată de mulţi mâncarea săracilor, însă mămăliga ne ajută mult în menţinerea sănătății . Iată ce efecte benefice pentru organism are acest aliment. Protejează stomacul In... Ce se întamplă dacă mănânci mămăligă ?

Este considerată de mulţi mâncarea săracilor, însă mămăliga ne ajută mult în menţinerea sănătății . Iată ce efecte benefice pentru organism are acest aliment.

Protejează stomacul
  • In boabele de porumb se găsesc derivate ale acizilor arahidic și palmitic,  aceşti acizi ignora legile chimiei si biologiei clasice, absorbindu-se in intestin cu mare usurinta, fara a suferi transformari chimice decat in proportie de 22-28%

Detoxifică ficatul

  • Efectul detoxifiant al substantelor din porumb usureaza efortul ficatului de neutralizare a substantelor toxice, reducind considerabil riscul la insuficiente si ciroze hepatice. S-a observat faptul ca la populatiile care consuma zilnic terci de malai, incidenta bolilor hepatice este de 10 ori mai mica, iar copiii au o dezvoltare mai buna. Gastrita si ulcerul sunt ameliorate de consumul de mamaliga calda in loc de paine, malaiul avand efect de reducere a aciditatii si de calmare, sedative

Creşte durata de viaţă

  • Cercetatorii endocrinologi considera ca un consum zilnic de mamaliga scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfunctii tiroidiene. De asemenea, consumul de mamaliga regleaza concentratia de glucoza in singe, fiind de folos diabeticilor. Reduce cantitatea de colesterol din singe, scazind astfel riscul de ateroscleroza si, implicit, de infarct.

Dezvoltă musculatura

  • Cercetătorii au descoperit faptul ca substanțe derivate ale acidului palmitic si arahidonic au rol in dezvoltarea fibrei musculare, prin modificarea modalitatii de actiune a hormonilor tiroidieni.

Nu îngraşă

  • Preparatul din porumb este util si celor care sufera de obezitate deoarece ofera o senzatie de satietate extrem de rapida (datorita fibrelor alimentare din compozitia sa).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente