E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Anticonceptionale cumparate din farmacie, fara recomandare Anticonceptionale cumparate din farmacie, fara recomandare
Caz din farmacie, discutie farmacist- pacienta : Pacienta : As vrea si eu anticonceptionale! Farmacistul : Aveti reteta de la medic, sau stiti ce ati... Anticonceptionale cumparate din farmacie, fara recomandare

Caz din farmacie, discutie farmacist- pacienta :

Pacienta : As vrea si eu anticonceptionale!

Farmacistul : Aveti reteta de la medic, sau stiti ce ati mai luat lunile trecute ?

Pacienta : Nu..as vrea sa mi le dati pe cele mai bune..

Farmacistul : …

Deja a devenit un lucru foarte obisnuit, sa vad in farmacie doamne sau domnisoare, care solicita farmacistului, sa le recomande un anumit tip de anticonceptional. Am intalnit atat cazuri cand nu au mai luat niciodata anticonceptionale, precum si cazuri cand au luat, nu s-au simtit bine cu acel tip de anticonceptional si doresc sa le schimbe cu un alt tip de anticonceptionale.

Astfel observ cum lipsa informatiei, impinge foarte multe femei sa ia anticonceptionale “dupa ureche”, fara a consulta un medic ginecolog sau fara a face un set de analize (hormonale sau de sange), pentru a vedea ce combinatii, respectiv ce concentratii de hormoni li se potrivesc.

Pusa in fata unei asemenea situatii, am incercat de fiecare data sa le indrum spre un medic ginecolog, sau macar un planing familial, deoarece anticonceptionalele luate fara recomandarea medicului pot da efecte adverse urate(problem metabolice, afectiuni hepatice sau hematologice), in special in cazul femeilor cu varsta peste 40 de ani sau celor fumatoare.

 

 

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente

discutie farmacist pacient | tipuri de anticonceptionale |