E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

6 nutrienți care stimulează creativitatea copiilor 6 nutrienți care stimulează creativitatea copiilor
Iată ce nutrienți stimulează creativitatea celui mic: 1. Acizii grași de tip Omega-3 Peștele este considerat alimentul ideal pentru creier deoarece conține o cantitate... 6 nutrienți care stimulează creativitatea copiilor

Iată ce nutrienți stimulează creativitatea celui mic:

1. Acizii grași de tip Omega-3

Peștele este considerat alimentul ideal pentru creier deoarece conține o cantitate mare de acizi grași Omega-3, în special DHA, grăsimea care se regăsește în stratul protector al neuronilor. Studiile indica faptul că un meniu bogat în Omega-3 îmbunătățește abilitățile de citit și previne problemele de comportament în rândul copiilor. 

Somonul, macroul, tonul, sardinele și heringul reprezintă opțiuni sănătoase care furnizează creierului susținerea pentru raționamentele logice și crearea de idei noi.

Integrați aceste variante în meniul copilului de cel puțin 4 ori pe săptămână.

2. Carbohidrații

Sursa preferată de creier pentru energia rapidă este reprezentată de carbohidrați. Aceste este și motivul pentru care persoanele care urmează un regim alimentar cu un conținut redus de carbohidrați semnalează des fenomenul de „gândire în ceață”. În momentul în care copilul tău consumă alimente bogate în carbohidrați organismul le transformă în glucoză, care ajunge direct la creier pentru obținerea unei doze de energie. În loc să-i dai copilului carbohidrați simpli reprezentați de toate alimentele din făină albă, cereale rafinate sau produse de patiserie oferă-i fructe, legume, produse lactate organice, cereale integrale și pâine din făină integrală.

3. Antioxidanții

Neuronii sunt atacați constant de radicalii liberi, care pot deteriora membranele de la nivelul creierului, provocând probleme de memorie și chiar afecțiuni cronice. Antioxidanții acționează sub forma unui scut împotriva acestor componente nocive, iar fructele și legumele conțin cantități ridicate.

În special fructele de pădure vor fi utile pentru meniul copiilor datorită dozei importante de antocianine. 

Studiile indica faptul că un pahar de suc de afine pe zi stimulează memoria și capacitatea de concentrare a copiilor, îmbunătățindu-le performanțele cu până la 60%. Și vitamina E acționează ca un antioxidant, fiind foarte utilă pentru accelerarea procesului de învățare. Este indicat să-i oferi copilului drept gustări semințe de floarea soarelui crude, unt de arahide sau migdale, spanac și broccoli.

4. Zincul

Este un mineral cu rol critic în perioada de dezvoltare a creierului, în special în copilărie și adolescență, deoarece necesarul de zinc pentru copii este în legătură directă cu atenția sporită, memoria și capacitatea de a crea raționamente complexe. Meniul copilului tău trebuie să cuprindă boabe de fasole, carne de vită, de porc, de pui, iaurt, nuci caju și cereale fortificate.

5. Colina

Acest nutrient este vital în timpul sarcinii pentru a asigura dezvoltarea normală a creierului fătului, dar este la fel de important pentru creativitate tot restul vieții. Colina este asemănătoare cu vitaminele și stimulează crearea unor componente la nivelul creierului care favorizează conexiunile eficiente dintre neuroni și ameliorează funcția de memorare.

Gălbenușul de ou, varza de Bruxelles, carnea de vită, friptura de pui, germenii de grâu și edamame sunt surse excelente de colină care nu trebuie să lipsească din meniul copilului tău.

6. Proteinele

Trebuie neapărat să te asiguri că fiecare masă principală și gustare conțin suficiente proteine. Acești nutrienți țin sub control pofta de mâncare și hrănesc creierul în mod adecvat. Potrivit cercetătorilor, proteinele stimulează generarea răspunsurilor și a soluțiilor la problemele complexe. Include carnea de vită, porc, peștele, ouăle, fasolea uscată, nucile și lactatele în meniul copilului pentru a preveni carențele.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente