E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Zymaflour sau Cum să prevenim cariile dentare ? Zymaflour sau Cum să prevenim cariile dentare ?
Zymaflour este un medicament pe bază de florură de sodiu, indicat în prevenirea cariei dentare. Se găsește sub forma a 2 concentrații :1/4 mg: 0,25... Zymaflour sau Cum să prevenim cariile dentare ?

Zymaflour este un medicament pe bază de florură de sodiu, indicat în prevenirea cariei dentare.

Se găsește sub forma a 2 concentrații :1/4 mg: 0,25 mg- doza indicată copiilor și 1 mg- doza indicată adulților.

Cum previne Zymaflour cariile dentare?

Fluorura de sodiu intervine la nivelul smalțului dentar, rezistent la acțiunea acizilor produși de bacteriile plăcii dentare, stimulând, în același timp, remineralizarea. Fluorurarea dintilor trebuie începută înaintea erupției acestora, când fluorul este transportat de torentul circulator la nivelul mugurilor dentari. După erupție, dinții preiau direct fluorul conținut în salivă. Din acest motiv, tabletele de Zymafluor nu trebuie înghițite, ci lăsate să se dizolve lent în gură. Administrarea Zymafluor-ului în sarcină și perioada de alăptare protejează dentiția mamei și asigură fluorurarea optimă a oaselor fetale.

Cum se administrează?

Zymafluorul trebuie administrat regulat, fără întreruperi, de la 2 săptămâni la 18 ani. Când copilul începe să înțeleagă, trebuie abandonată administrarea tabletelor prin înghitire și începută cea prin menținerea acestora în gură până la dizolvarea completă. Administrarea Zymafluorului trebuie făcută în mod alternativ, pe partea stângă și apoi la următoarea tabletă, pe partea dreaptă a cavității bucale, de preferat seara, după spălarea dinților, ceea ce permite menținerea unei concentrații crescute de fluor pe o perioadă mai mare de timp.
La sugari, tabletele de Zymafluor se fărămițează și se dizolvă în puțină apă, apoi se adaugă conținutul alimentar al biberonului (însă nu se amestecă cu lapte ).
[red_box]Metoda de administrare: administrarea Zymafluorului trebuie începută cât mai timpuriu, printr-o doză unică zilnică, ca atare ori dizolvată într-un pahar de apă sau suc de fructe (insa nu lapte).

Doza de Zymaflour ce trebuie administrată copilului dumneavoastră depinde de conținutul  de fluorură al apei potabile, sării de bucătărie, pastei de dinți și de vârsta copilului dumneavoastră:[/red_box]

Concentrația de fluorură din apa potabilă (mg/l):

< 0,3 : Copil 2 săptămâni- 2 ani : 0,25;  Copil 2 ani-4 ani : 0 mg; Copil 4 ani -16 ani : 0 mg ; Gravide : 1 mg.

0,3-0,7 :  Copil 2 săptămâni- 2 ani :0,5 mg; Copil 2 ani-4 ani : 0,25; Copil 4 ani -16 ani : 0 mg; Gravide : 0,5 mg.

> 0,7 :  Copil 2 săptămâni- 2 ani : 1 mg;  Copil 2 ani-4 ani : 0,50 mg; Copil 4 ani -16 ani : 0 mg; Gravide : 0 mg.

Trebuie avută în vedere posibilitatea unor surse adiționale de fluor pentru a preveni supradozarea. În zonele în care sarea de bucătarie sau apa sunt fluorinate (peste 0,7 mg/litru), Zyma-fluorul se recomandă a fi administrat doar în cursul sarcinii. Experiența tratamentului femeilor însărcinate cu Zymafluor este îndelungată și nu s-a constatat nici un efect advers asupra copilului. Luând în considerare faptul că foarte mici cantități de fluor trec în laptele matern, Zymafluor se poate administra fără probleme sugarilor (1 tabletă 0,25 mg/zi).


    Pareri

    Intrebari Frecvente