E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Un Nou Antibiotic pentru Infecţiile Urinare Un Nou Antibiotic pentru Infecţiile Urinare
Compania GSK lansează un nou antibiotic destinat tratamentului infecţiilor de tract urinar, primul dezvoltat în ultimii 20 de ani. Acesta pare a fi atât... Un Nou Antibiotic pentru Infecţiile Urinare

Compania GSK lansează un nou antibiotic destinat tratamentului infecţiilor de tract urinar, primul dezvoltat în ultimii 20 de ani. Acesta pare a fi atât de eficient încât compania farmaceutică producătoare a oprit studiul și va trimite datele obţinute către FDA, pentru aprobare.

Noul antibiotic, Gepotidacin, este cel puţin la fel de eficient ca nitrofurantoin, antibiotic utilizat în prezent ca primă linie de tratament în infecţiile de tract urinar.

Mecanismul de acțiune al noului antibiotic Gepotidacin: blochează enzimele necesare multiplicãrii bacteriilor.

Nevoia de noi antibiotice este reală, întrucât de-a lungul timpului numeroase tipuri de bacterii au devenit rezistente la agenţii terapeutici utilizaţi. Un raport din 2021 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a avertizat că nu există suficiente antibiotice noi aflate în curs de dezvoltare pentru a depăși fenomenul rezistenţei la antimicrobiene. Infecţiile rezistente la antibiotice determină anual peste un milion de decese la nivel mondial.

Antibioticele nu generează profit pentru că pacienţii și le administrează doar pentru o perioadă limitată de timp, ele nefiind terapii destinate unor boli cronice. În plus, odată cu folosirea antibioticelor pe scară largă, bacteriile pe care au fost destinate să le distrugă vor dezvolta rezistenţă la tratament.

Gepotidacin se administrează sub formă de comprimat și vizează infecţiile de tract urinar, prin rezolvarea simptomelor și distrugerea bacteriilor cauzatoare. GSK îi testează eficienţa și în tratarea bolilor cu transmitere sexuală precum gonoreea. Studiul clinic destinat acestei patologii este deocamdată într-o etapă inferioară celui pentru ITU.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente