E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Un antiviral nou folosit în România pentru bolnavii de COVID-19 ajută la eliminarea mai rapidă a infecţiei Un antiviral nou folosit în România pentru bolnavii de COVID-19 ajută la eliminarea mai rapidă a infecţiei
Vesti noi si bune in ceea ce priveste lupta cu Virusul Covid-19 : Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara... Un antiviral nou folosit în România pentru bolnavii de COVID-19 ajută la eliminarea mai rapidă a infecţiei

Vesti noi si bune in ceea ce priveste lupta cu Virusul Covid-19 :

  • Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara le administrează bolnavilor cu COVID-19 un nou medicament antiviral, Favipiravir, care ajută la eliminarea mai rapidă din organism a noului coronavirus şi ameliorează simptomele.
  • Medicamentul se administrează pacienţilor cu o formă medie de infecţie cu COVID-19, cu probele de inflamaţie modificate. S-a observat că la 24 – 48 de ore după ce s-a introdus acest tratament, inflamaţia pulmonară a scăzut semnificativ. S-a redus durata de spitalizare a pacientului şi testele PCR s-au negativat mai repede, chiar cu câteva zile mai repede decât în mod obişnuit.
  • Deoarece este posibil să apară efecte secundare, tratamentul se poate administra doar în spital, sub supravegherea unui medic.
  • Favipiravir este un medicament din categoria antiviralelor, inhibitor al ARN.
  • Medicamentul, intrat în schema de tratament aprobată de Ministerul Sănătăţii acum două luni, ajută la eliminarea mai rapidă a virusului SARS-CoV-2 şi reduce în acest fel perioada de spitalizare.
  • Medicamentul este inclus şi în protocoalele terapeutice ale unor ţări precum Japonia, India şi China. România a anunţat că va importa peste 700.000 de tablete de Favipiravir care vor fi distribuite spitalelor aflate în linia întâi în lupta împotriva noului coronavirus.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente