E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Topul celor mai vandute medicamente in 2011 Topul celor mai vandute medicamente in 2011
Seretide, medicament pentru astm, a fost cel mai vândut medicament din România în primele nouă luni ale acestui an relevă datelor companiei de cercetare... Topul celor mai vandute medicamente in 2011

Seretide, medicament pentru astm, a fost cel mai vândut medicament din România în primele nouă luni ale acestui an relevă datelor companiei de cercetare de piaţă IMS Health. Seretide, aflat în portofoliul gigantului britanic GlaxoSmithKline (GSK) a avut în intervalul ianuarie-sepetmbrie 2011 vânzări de 31 mil. euro.

În topul celor mai vândute medicamente se mai află Mabthera (pentru cancer), Pegasys (hepatită), Crestor (colesterol) şi Nurofen (durere, răceală). Cumulat aceste terapii au avut în primele nouă luni ale anului vânzări cumulate de 133 mil. euro.

2011 este primul an în care Seretide se află pe prima poziţie, după ce anterior (în primele 11 luni din 2010, potrivit IMS Health) Pegasys ocupa această treaptă.

Pegasys, medicament folosit în tratamentul hepatitei, a căzut pe locul 3. Un alt produs din portofoliul Roche care ani de-a rândul s-a aflat pe prima poziţie, Neorecormon a coborât acum pe şase.
Top cinci cele mai vândute medicamente în primele nouă luni
1. Seretide: 31,3 mil. euro;
2. Mabthera: 27,4 mil. euro;
3. Pegasys: 27,3 mil. euro;
4. Crestor: 24,8 mil. euro
5. Nurofen: 22,3 mil. euro

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente