E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Sã ne amintim.. Piramidonul Sã ne amintim.. Piramidonul
Piramidonul era unul dintre cele mai cunoscute, prescrise și utilizate medicamente în urmã cu mai multi ani, astfel cã generațiile tinere nici nu știu... Sã ne amintim.. Piramidonul

Piramidonul era unul dintre cele mai cunoscute, prescrise și utilizate medicamente în urmã cu mai multi ani, astfel cã generațiile tinere nici nu știu despre existenta lui.

În câteva rânduri sa ne amintim despre Piramidon.

Piramidonul – cu substanța activã-aminofenazona – este un medicament care s-a retras și NU se mai fabricã, acum multi ani, datorită unor ample studii care au indicat că prezintă multiple efecte adverse grave.

Piramidonul era folosit împotriva febrei și a nevralgiilor. Nu există medicament care să nu prezinte efecte secundare, iar folosirea lor este dictată de felul cum se înclină balanța și anume raportul beneficiu/risc(efecte benefice versus efecte adverse).

Printre reacțiile adverse ale Piramidonului amintim : reacții alergice, spasme musculare și vasculare, iritabilitate, paralizie, transpirații abundente, dilatarea pupilelor, disurie, dispnee, anxietate, tenesme rectale, urinãri frecvente, febrã intermitentã, infiltratia ficatului gras, afectarea mușchiului inimii, moarte în urma colapsului cardio-vascular.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente