E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Rezidențiatul, coordonat de universitățile de tradiție Rezidențiatul, coordonat de universitățile de tradiție
Începând cu sesiunea de Rezidențiat 2011, Universitățile de Medicina și Farmacie cu tradiție din România (UMF București, Tg. Mureș, Iași, Cluj, Timișoara și Craiova) vor... Rezidențiatul, coordonat de universitățile de tradiție

Începând cu sesiunea de Rezidențiat 2011, Universitățile de Medicina și Farmacie cu tradiție din România (UMF București, Tg. Mureș, Iași, Cluj, Timișoara și Craiova) vor tutela programele de rezidențiat organizate de noile facultăți de medicină din Romania(Arad, Brașov, Constanța, Galați, Oradea și Sibiu).

Astfel, Universitatea de Medicina și Farmacie din Târgu-Mureș va tutela Facultatea de Medicina din Sibiu, UMF Iași va tutela Facultatea din Galați, UMF “Carol Davila” din București pe cea din Constanța, iar UMF Craiova va tutela Facultatea de Medicină din Brașov. De altfel, UMF “Victor Babes” din Timisoara va coordona Facultatea de Medicină și Farmacie din Arad, iar UMF Cluj, pe cea din Oradea.

Practic, “fiecare universitate își va asuma tutela unei facultăți noi, pentru a asigura standardizarea acestui program”, a declarat prof. dr. Constantin Ciuce, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca.

Încă o noutate în ceea ce privește examenul de rezidențiat de anul acesta, este faptul că medicii rezidenti vor putea, din acest an, să își petreacă 30% din timp într-un alt centru universitar ori într-o altă clinică universitară care desfășoară programe de rezidențiat.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente