Redacib..
Medicamente ianuarie 15, 2012 Elle 2
Am vazut zilele acestea, ruland pe tv reclama la Redacib.
Rebacib este un medicament indicat in tratarea ulcerului gastro-duodenal si bolii-reflux gastro-esofagian.
Cei de la Sandoz au speculat bine promovarea acestui produs prin reclama tv, deoarece in primul rand, pacientul roman tot ce vede la televizor, ia de bun si cumpara imediat din farmacie.
Iar in al doilea rand, pentru ca pana acum, eu personal, nu am vazut pana acum promovandu-se niciun medicament OTC cu efect antiulceros, cred ca astfel Redacib-ul este primul OTC cu rol de pansament gastric.
Astfel ca acesta are avantajul reclamei, al substantei active (pantoprazol- substanta activa din Redacib este superioara ranitidinei si omeprazolului- substante regasite in majoritatea tratamentelor pentru afectiuni gastrice, cu care au fost obisnuiti pana acum pacientii romani) si al faptului ca Romania ocupa un loc fruntas in ceea ce priveste bolile gastrice.
Cum spuneam, Redacib conţine substanţa activa pantoprazol, care blocheaza “pompa” responsabila de producerea acidul din stomac, astfel reduce cantitatea de acid din stomac.
Redacib este utilizat pentru tratamentul de scurta durata al simptomelor de reflux (de exemplu, senzatie de arsuri in capul pieptului, regurgitare de acid) la adulti. Refluxul este reprezentat de intoarcerea acidului din stomac in esofag care devine inflamat si dureros. Astfel apar senzatia dureroasa de arsura la nivelul pieptului care urca spre gat (pirozis) si gust acru in gura (regurgitare de acid).
Se pot ameliora simptomele de reflux acid si de arsura in capul pieptului dupa numai o zi de tratament cu Redacib, insa acesta nu urmareste ameliorarea imediata. De aceea, este indicata administrarea de comprimate timp de 2-3 zile consecutiv pentru a obtine ameliorarea simptomelor.
Redacib : se administreaza 1 comprimat pe zi, inainte de masa (cu circa 30 de minute), la aceeasi ora in fiecare zi.
Trebuie sa luaţi acest medicament pentru cel puţin 2-3 zile consecutiv.
Opriţi administrarea Redacib cand nu mai aveţi simptome.
Precautii:
Nu luaţi Redacib:
– daca sunteţi alergic (hipersensibil) la pantoprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale Redacib.
– daca luaţi un medicament care conţine atazanavir (pentru tratarea infecţiei cu HIV)
– daca aveţi mai puţin de 18 ani
– daca sunteţi gravida sau alaptaţi
Dacă nu observaţi nicio ameliorare a simptomelor dupa 2 saptamani de administrarea continuă, adresaţi-vă unui medic.
Nu utilizaţi Redacib comprimate mai mult de 4 săptămani fără să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
Redacib nu trebuie utilizat de copii şi adolescenţi cu varsta sub 18 ani.