E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Raceala si Gripa in Sarcina Raceala si Gripa in Sarcina
Sarcina este o perioada extrem de frumoasa și emoționantă din viață unei femei, cu trăiri si sentimente unice. Fiecare viitoare mămică urmărește atât sa... Raceala si Gripa in Sarcina

Sarcina este o perioada extrem de frumoasa și emoționantă din viață unei femei, cu trăiri si sentimente unice. Fiecare viitoare mămică urmărește atât sa isi păstreze intacta starea de sănătate, cât și binele bebelușului, dorind sa trăiască din plin aceste clipe minunate, fără evenimente neplăcute. Cand spun evenimente neplăcute mă refer în special la stări inconfortabile de răceală și gripa, în special dacă traversam anotimpuri reci cu epidemii de gripa. Dacă de obicei raceala și gripa se pot traversa ușor, iata ca pentru o viitoare mămică acestea pot reprezenta o chestiune problematica și periculoasa.

În primul rând o femeie gravida trebuie sa ia măsuri și sa anunțe medicul ginecolog, dacă prezinte febra(temperatura ce depășește 37,5 Grade Celsius), deoarece febra poate afecta dezvoltarea și buna funcționare a sarcinii, respectiv a fătului.

Apoi tusea..iar un simptom ce însoțește răceala sau gripa, tusea persistenta și netratată poate determina contracții și naștere primatura.

Astfel ca orice simptom de răceală și/sau gripa ca : durere în gât, tuse, febra, rinoree – înregistrați trebuie sa anunțati de îndată medicul ginecolog care va urmărește sarcina pentru a va recomanda un tratament.

În calitate de Farmacist voi trece în revista câteva medicamente și suplimente ce se recomanda, simptomatic în Răceală și Gripa la femeia gravida :

Pentru durerea și iritația gâtului :

  • Strepsils Miere și Lamaie
  • Strepsils Portocala și Vitamina C
  • Homegene 9 Boiron (produs homeopat)
  • Isla Cassis cp pt supt pe baza de lichen islandez
  • Salviasept cp pt supt pe baza de lichen islandez

Pentru Tuse

  • Stodal Sirop homeopat Boiron
  • Sirop Plantusin Fares
  • Sirop Patlagina
  • Sirop Muguri de Pin și Brad

In caz de febra, în primul rând anunțați medicul ginecolog, iar mai apoi puteți administra Paracetamol Simplu 500 mg, maxim 2 grame pe zi. Și foarte, foarte important consumați o cantitate cât mai mare de apa!

Un mare plus in intarirea imunității pe sarcina îl aduc Vitaminele Prenatale : Elevit, Femosun, Femibion, Natalvit, astfel ca acestea scad durata răcelii și grăbesc vindecarea.

Ca tot vorbeam de vitamine, foarte eficienta atât în stimularea imunității cât și ca tratament adjuvant în răceală și gripa este și Vitamina C. Eu personal recomand Vitamina C simpla 200mg administrata de 2-3 ori pe zi.

Mare atentie! Nu orice preparat pe baza de plante, aparent natural este indicat în sarcina! Plantele pot avea în compoziție principii active incompatibile cu sarcina, astfel ca înainte de a administra orice medicament sau supliment în sarcina, consultați-va cu medicul ginecolog sau cereți un sfat farmacistului, este vorba atât de viață dumneavoastră, cât și de a copilului încă nenăscut.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente