E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Prospectul poate dăuna grav sănătății Prospectul poate dăuna grav sănătății
Am ajuns la concluzia că uneori prea multă informație strică. Un exemplu concret îl reprezintă informațiile medicale din prospectele medicamentelor. Mă lovesc foarte des... Prospectul poate dăuna grav sănătății

Am ajuns la concluzia că uneori prea multă informație strică. Un exemplu concret îl reprezintă informațiile medicale din prospectele medicamentelor.

Mă lovesc foarte des de pacienți care își iau tratamentul cronic de pe rețetă, merg acasă și citesc din scoarță în scoarță prospectul..insistând pe Reacții Adverse. Se întorc în câteva zile, după ce au înghițit câteva pastile, că nu mai pot continua să își administreze tratamentul deoarece au avut parte de TOATE efectele adverse din prospect. Foarte mulți au impresia că trebuie să aibă musai toate efectele adverse din prospect, chiar mulți și le induc singuri.

Asta deoarece fiecare interpretează informația medicală în stilul lui, chiar dacă nu au nicio cunoștință medicală.

Eu personal am pacienți care vin la farmacie ca la sala de lectură, la citit și interpretat de prospecte. Astfel, cer câte 4-5 prospecte  de la medicamente care au aceeași substanță activă, în care încearcă să găsească produsul cel mai puțin periculos pentru ei, din punctul lor de vedere.

Trebuie să recunoaștem că astfel de atitudine nu ține de cunoștințe medicale sau de specialitate ci de atitudinea românului, aceea a omului atotștiutor, indiferent de domeniu și de .. puțin bun simț.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente

duodart reactii adverse | naldorex efecte adverse | naldorex reactii adverse | prospan iedera |