E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Nu se mai tine rezidentiatul din martie Nu se mai tine rezidentiatul din martie
Sesiunea de rezidentiat din aceasta luna, anuntata la inceputul anului, este ca si uitata. Tinerii medici care au promovat concursul de rezidentiat din noiembrie... Nu se mai tine rezidentiatul din martie

Sesiunea de rezidentiat din aceasta luna, anuntata la inceputul anului, este ca si uitata. Tinerii medici care au promovat concursul de rezidentiat din noiembrie 2011, insa nu au prins loc sau post nu au primit nicio informatie concreta cu privire la acest nou concurs. Asta, in ciuda numeroaselor discutii pe care le-au avut cu reprezentantii Ministerului Sanatatii.

“La ultima intalnire (2 martie, n. red.) au participat prof. Adrian Streinu-Cercel si dl. Adrian Cocos. Ambii ne-au spus ca ordonanta privind organizarea concursului este in curs de semnare, iar dupa asta vor trebui sa mai treaca aproximativ 5 saptamani pentru a fi aplicata”, ne-a marturisit Andrei-Antoniu Dinu, unul dintre tinerii medici prezenti la intalnire.

Astazi, reprezentantii Ministerului ne-au declarat ca rezidentiatul care trebuia sa se dea in 25 martie nu se va tine. “Nu se mai da acest concurs. Nu exista posibilitatea din punct de vedere juridic”, a declarat pentru PaginaMedicala.ro, Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

In ceea ce priveste redistribuirea sau suplimentarea locurilor ramase neocupate dupa sesiunea din noiembrie 2011 a concursului, nu se inatmpla nimic. Nici redistribuirea si nici suplimentarea nu sunt posibile, iar reprezentantii Ministerului ne-au dat si o explicatie.

“Ministrul Cseke, in momentul in care a decis ca nu se mai suplimenteaza locurile la rezidentiat, a modificat Legea 95/2006. Acum, pentru a se face o suplimentare ar trebui modificata din nou legea sanatatii, ceea ce presupune un proces de lunga durata”, ne-a precizat Oana Grigore.

Reamintim ca la sfarsitul lunii februarie, reprezentantii Ministerului Sanatatii au anuntat ca rezidentiatul din 25 martie se amana. Eforturile tinerilor medici de a obtine un raspuns clar privind situatia lor au esuat. Nici memoriul trimis la Minister si nici intalnirile din ultimele saptamani nu i-au induplecat pe reprezentantii institutiei.

Avand in vedere situatia actuala si faptul ca au trecut deja mai mult de doua luni de la inceputul anului si inca nu s-a gasit o solutie echitabila si acceptata de toata lumea, cel mai probabil, cei 400 de tineri medici care au promovat examenul si nu au prins loc sau post vor fi nevoiti sa se inscrie la concursul de rezidentiat din noiembrie 2012.

Pe 28 februarie, la rubrica Transparenta decizionala de pe site-ul Ministerului Sanatatii a fost publicata o ordonanta privind completarea Ordonantei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului. Din pacate, si acest document este destul de neclar in ceea ce priveste organizarea unei noi sesiune de rezidentiat.

Sursa Pagina Medicala

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente