E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Medicii de familie au anunțat oficial că nu semnează noul contract Medicii de familie au anunțat oficial că nu semnează noul contract
După cum anunțaseră încă de luna trecută, astăzi 1 iunie 2011, medicii de familie nu au eliberat rețete compensate, trimiteri, adeverințe etc. Tot astăzi... Medicii de familie au anunțat oficial că nu semnează noul contract

După cum anunțaseră încă de luna trecută, astăzi 1 iunie 2011, medicii de familie nu au eliberat rețete compensate, trimiteri, adeverințe etc.

Tot astăzi au anunțat că nu semnează noul contract cadru şi că, vor lucra în regim exclusiv privat, în afara contractelor cu casele de asigurări , mai exact cu plată !


“Pentru început, în prima perioadă de protest, pacienţii vor fi primiţi şi consultaţi gratuit de către medici, iar dacă doresc accesul în sistemul de sănătate așa cum îl vede CNAS, îi vom îndruma către sediile caselor judeţene şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru că acolo sunt banii pe care îi plătesc pentru asigurări de sănătate”, se arată într-un comunicat al Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) şi al Societăţii Naționale de Medicina Familiei (SNMF).

În opinia medicilor de familie, modificările aduse contractului cadru, publicate la 31 mai 2011 în Monitorul Oficial, rezolvă câteva dintre numeroasele probleme cu care se confruntă sistemul medical, însă, proiectul de norme înrăutăţeste o situație deja dezastruoasă a medicinei de familie din România şi consfinţeste lipsa totală de contact cu realitatea a decidenţilor din sănătate.
Pe de altă parte, Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat astăzi că, din punctul de vedere al instituţiei pe care o conduce, au fost soluţionate toate problemele invocate de medicii de familie cu privire la noul contract cadru.


No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente