E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Jumătate dintre medicii germani prescriu placebo Jumătate dintre medicii germani prescriu placebo
Jumatate dintre medicii germani prescriu medicamente de tip placebo. Cel putin asa anunta un nou studiu comandat de Asociatia Medicala Germana (BÄK), dupa cum... Jumătate dintre medicii germani prescriu placebo

Jumatate dintre medicii germani prescriu medicamente de tip placebo. Cel putin asa anunta un nou studiu comandat de Asociatia Medicala Germana (BÄK), dupa cum informeaza Agerpres.

Tratamentul placebo, de la vitamine sub forma de pastile la remedii homeopate sau chiar la interventii chirurgicale false, se poate dovedi extrem de eficient. In landul Bavaria, studiul “Placebo in medicina”, a constatat ca 88% dintre medici au trimis acasa pacientii cu retete pentru medicamente de tip placebo.

“Medicamentele de tip placebo au un impact mai puternic si mai complex decat ne-am dat seama. Ele sunt extrem de importante in medicina de azi”, sustine Christoph Fuchs, directorul de management la BÄK.

Medicamentele placebo au ajutat 59% dintre pacientii cu probleme de stomac

Potrivit raportului, studentii si medicii trebuie sa fie la curent cu tot ce tine de placebo si de utilizarea acestor medicamente. Asta pentru ca “placebo poate maximaliza efectul medicatiei”, explica Robert Jutte, autorul studiului si membru in Consiliul BÄK.

Medicamentele de tip placebo au ajutat 59% dintre pacientii care au probleme cu stomacul, arata rezultatele cercetarilor recente. De altfel, utilizate in depresie, acestea au acelasi efect ca antidepresivele in aproximativ o treime din cazuri.

Eficacitatea unui placebo depinde de multi factori, printre care dimensiunea si culoarea unei pastile. In plus, cu cat sunt mai scumpe, cu atat rata de succes este mai mare. Medicamentele de tip placebo au rezultate mai bune daca pacientul simte ca medicul le intelege preocuparile si atunci cand bolnavul crede ca este luat in serios, arata realizatorii studiului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente