E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Ivermectina – Tratament Anti-Covid-19? Ivermectina – Tratament Anti-Covid-19?
Este la ordinea zilei, in mai toate stirile din spatiul media, informatia cum ca Ivermectina- un antiparazitar folosit in medicina veterinara poate fi util... Ivermectina – Tratament Anti-Covid-19?

Este la ordinea zilei, in mai toate stirile din spatiul media, informatia cum ca Ivermectina- un antiparazitar folosit in medicina veterinara poate fi util in tratarea simptomatologiei virusului Covid-19.

Inainte de a pleca urechea la orice informatie, retinuti un lucru foarte, foarte important : Luati medicamente doar la recomandarea medicului! Spun asta pentru ca foarte multi au dat fuga la farmaciile veterinare si au golit stocurile de Ivermectina.. cu scopul automedicatiei…

Ivermectina este un medicament antiparazitar utilizat atat in medicina veterinaria cat si in medicina umana, in cazul Romaniei, are autorizatie a se folosi strict in scop veterinar.

In prezent nu exista niciun studiu cu privire la ivermectina si covid-19 publicat intr-o revista de specialitate care sa fi urmarit ca obiectiv principal un criteriu clinic (simptome, spitalizare, intubare, moarte) si sa fi observat vreun beneficiu in privinta acestuia.

Studiile preclinice(pe animale) si clinice observationale ofera indicii ca ivermectina ar putea fi utila in tratamentul pacientilor cu Covid-19, insa aceste date trebuie confirmate prin alte studii.

Administrarea medicamentelor fara o recomandare a unui medic poate fi daunatoare sanatatii.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente