E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Informații REZIDENȚIAT 2011 FARMACIE Informații REZIDENȚIAT 2011 FARMACIE
Mă adresez strict absolvenților de Farmacie. După cum poate mulți ați observat, există foarte puține informații concrete legate de Rezidențiatul pe domeniul Farmacie .... Informații REZIDENȚIAT 2011 FARMACIE

Mă adresez strict absolvenților de Farmacie. După cum poate mulți ați observat, există foarte puține informații concrete legate de Rezidențiatul pe domeniul Farmacie .

In cadrul Rezidențiatului de Farmacie există 2 specializări : Farmacie Clinică și Laborator Clinic. Ambele se desfășoară pe parcursul a 3 ani de studiu. Se pot scoate la concurs : locuri și posturi. Și în cazul locurilor și în cel al posturilor pregătirea se face în unul dintre centrele universitare cunoscute. Diferența între post și loc o face faptul că, după terminarea celor 3 ani de Rezidențiat, este obligația să rămâi angajat al spitalului căruia îi aparține postul.

Pentru anul acesta s-a anunțat ca dată de desfășurare duminică 20 noiembrie 2011. Fiecare din cele 6 centre universitare (București, Cluj, Craiova, Iași, Tg.Mureș, Timișoara) își va organiza propriul examen de rezidențiat, după bibliografia și tematica unice pe țară, anunțate la începutul anului curent(și atașate de către mine într-un post anterior).

Înscrierile pentru rezidențiatul pe loc se fac la Universitățile de Medicină și Farmacie și la direcțiile de sănătate publică, din momentul apariției în presă a publicației de concurs până la data de 14 octombrie 2011 inclusiv. Înscrierile la Rezidențiatul pe post se vor face la Direcția de Sănătate Publică a județului în care se află unitatea sanitară care a scos postul la concurs.

Până atunci pentru fiecare centru în parte, numărul de locuri și posturi pe domenii și specialități, se stabilește defalcat pe centre universitare, de către Ministerul Sănătății și Asociația Universitaților de Medicină și Farmacie din Romania.

Dacă sunt persoane intresate de ceva informații legate de rezidențiat Farmacie, eu, în calitate de Rezident Farmacie Clinică vă pot sta la dispoziție cu sfaturi și/sau informații pe care voi le considerați utile.

Cu drag!

 • Maria

  octombrie 27, 2019 #1 Author

  Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu trei lamuriri, referitoare la rezidentiat. 1) Daca cineva a terminat facultatea de farmacie la Iasi, ar putea da rezidentiatul in alt centru universitar ?; 2) Ce inseamna specializarea Laborator Farmaceutic – fara integrare, dar Farmacie Clinica – Stiinte farmaceutice ? Va exista contract, salariu … ? 3) Daca s-ar inscrie la DSP pt post si nu ar prinde, ar putea lua loc, daca are punctele nesesare ? Va multumesc anticipat si va apreciez !

  Răspunde

  • Elle

   noiembrie 10, 2019 #2 Author

   Buna! 1. Poti sa te inscrii in oricare dintre centrele universitare. 2 Specializarile inseamna fix ce le spune si numele..Laborator inseamna laborator si Farmacie Clinica inseamna farmacie de spital. Sigur ca va exista un contract cu spitalul care timp de 3 ani va va plati. 3. Nu sunt posturi pt farmacie, cel putin anul acesta.
   Cu placere!

   Răspunde

 • Silvia

  noiembrie 3, 2017 #3 Author

  Buna ziua, sunt studenta in anul V in cadrul facultatii de farmacie din Bucuresti, as dori sa optez pentru studiile doctorale si rezidentiat in paralel. As vrea sa va rog, daca ma puteti ajuta cu niste informatii legate despre oportunitatile oferite de rezidentiatul in laborator clinic, in ce consta, pentru ce fel de joburi te formeaza etc, pe langa aprofundarea cunostintelor si obtinerea calificarii de farmacist specilist..nu am reusit sa gasesc informatii despre aceste lucruri. Multumesc anticipat!

  Răspunde

  • Elle

   noiembrie 5, 2017 #4 Author

   Buna!
   Deocamdata, in Romania specializarea la rezidentiat nu ajuta prea mult dupa terminarea lui..
   Daca mai ai alte intrebari, te pot ajouta 🙂

   Răspunde

 • Georgiana

  august 22, 2017 #5 Author

  Buna! Am inteles ce se intampla daca ocupi un post dar as dori sa te intreb ce se intampla dupa ce ocupi un loc, adica unde se desfasoara efectiv pregatirea teoretica si practica si cate ore/zile? Eu sunt din Ploiesti si ma intereseaza deoarece nu stiu cum m-as descurca si cu serviciu si cu rezidentiatul. Multumesc mult!

  Răspunde

  • Elle

   august 27, 2017 #6 Author

   Pregatirea practica si teoretica se desfasoara in centrul universitar in care ai prins locul..

   Răspunde

 • Raluca

  mai 8, 2017 #7 Author

  Buna Elle,poți te rog sa îmi spui cum ai învățat pentru rezidențiat?Din carte cuvânt cu cuvânt?Sau ai avut grile?Iti mulțumesc.

  Răspunde

  • Elle

   mai 13, 2017 #8 Author

   Buna! Da, am invatat din cartile din bibliografie, grilele te ajuta numai sa te verifici, pentru ca oricum grilele se fac cu 2-3 zile inainte de examen.

   Răspunde

 • Alexandra

  ianuarie 20, 2017 #9 Author

  Buna! Mai este valabil mailul tau [email protected]? As putea sa te intreb si eu mai multe despre rezidentiat?

  Răspunde

 • mada

  august 11, 2015 #11 Author

  Hello!se poate sa mi trimiti un mail sa te intreb mai multe chestii?

  Răspunde

 • Ana

  iulie 10, 2015 #13 Author

  Buna. Grilele din 2004 au fost de actualitate pt rezidentiatul din 2014 ? Multumesc.

  Răspunde

  • Elle

   iulie 10, 2015 #14 Author

   Buna! Eu am dat rezidentiatul in 2010, si da m-au ajutat cat de cat sa ma verific, sa vad cum stau cu materia.
   Cu placere!

   Răspunde

 • Dany

  iunie 13, 2015 #15 Author

  Buna! Sunt studenta in anul v la Farmacie, mi-as dori sa lucrez in IML, trebuie sa optez pentru specializarea laborator farmaceutic la rezidentiat sau se poate si farmacie clinica? Si unde se desfasoara pregatirea daca aleg laborator farmaceutic? Multumesc anticipat!

  Răspunde

  • Elle

   iunie 23, 2015 #16 Author

   Depinde in care dintre centrele universitare sunt locuri, si depinde spre care dintre centrele universitare te indrepti. Poti lucra la IML si fara rezidentiat in farmacie.

   Răspunde

 • Diana

  iulie 31, 2014 #17 Author

  Buna Elle, sunt anul 4 la Farmacie, si m-ar interesa, din experienta ta de pana acum e util un rezidentiat ? Intreb pentru ca totusi, am observat ca dupa terminarea rexidentiatului de Farmacie Clinica, lucrezi in farmacia de spital, inca nu am vazut sa existe post de farmacist clinician.intrebarea mea este: se merita sa muncesti 3 ani( sunt convinsa ca aprofundezi cunostintele) pe un salariu foarte mic, ca dupa aceea sa lucrezi in farmacia de spital? Multumesc anticipat.

  Răspunde

  • Elle

   august 7, 2014 #18 Author

   Buna! Mii de scuze pt intarziere 🙂
   O parere sincera..in momentul de fata rezidentiatul pe farmacie clinica, pe loc nu serveste pe mai departe, decat pentru aprofundarea cunostintelor.
   Cu mare placere! orice intrebari ai, nu ezita sa imi scrii 🙂

   Răspunde

 • Cristina

  iulie 22, 2014 #19 Author

  Am si eu o intrebare. Dupa terminarea rezidentiatului de farmacie clinica, ce oportunitati ai in privinta cu job-ul?
  P.S.: Un blog foarte reusit! Felicitari!

  Răspunde

  • Elle

   iulie 22, 2014 #20 Author

   Buna!
   Din pacate, oportunitatile sunt relativ mici spre deloc. Numai in cazul in care la inceputul rezidentiatului optezi pentru „Post”, atunci ai posibilitatea ca la finalul celor 3 ani sa ramai in continuare in spitalul respectiv.
   Deocamdata specialitatea Farmacie Clinica nu este apreciata in Romania..

   PS: multumesc mult! te mai asteptam pe la noi 🙂

   Răspunde

 • Alexandra

  mai 22, 2014 #21 Author

  Buna,
  Eu sunt farmacist de 2 ani (am absolvit in Galati). Incerc sa-mi fac curaj sa dau admiterea la rezidentiat, insa eu nu pot pleca din Galati (am copil mic), iar aici nu se scot nici locuri nici posturi din ce am vazut in anii anteriori. Cat de greu se obtine detasarea sau care ar fi conditiile sa o obtin. Si as mai avea o intrebare, care este gradul de dificultate al examenului? Trebuie practic buchisita toata materia cu lux de amanunte?
  Multumesc mult!

  Răspunde

  • Elle

   mai 25, 2014 #22 Author

   Buna!
   Depinde foarte mult de centrul universitar de care vei apartine, de cat de stricti sunt ei dar si spitalul unde ar trebui sa iti desfasori activitatea si daca acesta acorda usor detasarea. Pentru ca detasarea trebuie semnata atat de centrul universitar, cat si de spitalul cu care semnezi contractul.
   Cel mai bine ar fi sa intrebi un caz concret, cineva care s-a detasat deja, din centrul vizat de tine.
   Iar in ceea ce priveste examenul, trebuie sa recunosc ca trebuie invatat bine, pentru ca pot fi intrebari in detaliu din materie.
   Cu placere!

   Răspunde

 • Oana U.

  februarie 2, 2014 #23 Author

  Sunt rezidenta , specializarea Farmacie Clinica. In UE este recunoscut acest rezidentiat?
  Multumesc!

  Răspunde

  • Elle

   februarie 2, 2014 #24 Author

   Din cate stiu eu, nu. Trebuiesc date diferente, examene plus exemenele de limba pentru tara respectiva.

   Răspunde

 • Andreia

  octombrie 19, 2013 #25 Author

  Salutare,
  Dau si eu rezi-ul la Bucuresti anul acesta si as dori sa va intreb daca nu cumva aveti un exemplu de grile care s-au dat anii trecuti, asa pentru a-mi face o idee.

  Ceva sfaturi?

  Va multumesc!

  Răspunde

  • Elle

   octombrie 20, 2013 #26 Author

   Din pacate nu il mai am. Cand am dat eu examenul, s-a dat la Bucuresti pentru toate centrele. Acum fiecare centru isi face propriile subiect. De exemplu anul trecut, din ce stiu eu..la Craiova s-a dat mai mult LMMD, iar la Iasi mai mult Control.. acum depinde si de „inspiratia” si preferintele profesorilor care alcatuiesc subiectele.

   Multa bafta!

   Răspunde

 • Elle

  iulie 17, 2013 #27 Author

  Buna! Noi, din cate imi amintesc eu am mers si la scoala si la spital, alternativ.
  Sper ca ti-am putut fi de folos!
  Numai bine!

  Răspunde

 • alexandra

  aprilie 14, 2013 #28 Author

  in condiitile in care aminceput al doilea modul de

  Răspunde

  • Elle

   aprilie 14, 2013 #29 Author

   Transferul de face numai in sesiunea de transferuri realizata de Ministerul Sanatatii. De obicei sunt 2 sesiuni de transferuri in iarna (februarie) sau in vara (mai-iunie). Pentru asta este nevoie de un dosar de transfer.

   Răspunde

   • alexandra

    aprilie 14, 2013 #30 Author

    multumesc pentru raspuns
    o zi frumoasa

    Răspunde

    • Elle

     aprilie 14, 2013 #31 Author

     Asemenea 🙂

     Răspunde

     • alexandra

      iulie 13, 2013 #32 Author

      buna din nou
      te rog frumos spune-mi daca dupa primul modul din anul 1,farmacie clinica in spital si farmacie comunitara ,se mai lucreza in spital?

      din octombrie vom incepe cursurile de farmacie clinica.vom merge numai la scoala sau si la spital?|
      ms
      o zi frumoasa

 • alexandra

  aprilie 14, 2013 #33 Author

  buna
  sunt in anul 1 la rez in iasi si am luat post la galati

  as dori sa stiu daca as putea sa ma mut la galati pentru a face acolo rezidentiatul?
  stiti car sunt procedurile pentru transfer?
  va multumesc

  Răspunde

 • Iolanda Alca Iliescu

  martie 3, 2013 #34 Author

  Buna ziua,

  Sunt farmacist rezident primul an si as vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu niste informatii…exista posibilitatea de a pleca cu bursa in Franta sau Belgia ca farmacist rezident pentru o perioada de 6 luni-1 an si apoi sa echivalezi stagiile/modulele efectuate? Stie cineva o Universitate unde se poate aplica pentru asa ceva? Multumesc anticipat, Iolanda

  Răspunde

 • ese

  februarie 20, 2013 #35 Author

  Buna!
  As avea si eu o intrebare in legatura cu rezidentiatul…in afara de a aprofunda informatiile din facultate si un loc de munca totusi sigur in cazul in care il si iei 🙂 cu ce te alegi dupa? la ce te ajuta sa faci cei 3 ani? ma refer la tara noastra si la vremurile de acum… Eu incerc sa aflu mai multe pareri. Multumesc!

  Răspunde

  • Elle

   februarie 21, 2013 #36 Author

   Buna!
   Am mai raspuns la acesta intrebare, da un search scurt in post si vei gasi raspunsul 🙂
   Ms!

   Răspunde

 • Betty

  februarie 5, 2013 #37 Author

  Buna Elle,
  Stii sa existe vreo lege care sa nu permita farmacistului rezident sa ocupe funtia de farmacist sef in farmacia comunitara?
  Multumesc

  Răspunde

  • Elle

   februarie 6, 2013 #38 Author

   Nici vorba de asa ceva 🙂 stiu foarte,foarte multe cazuri de farmacisti rezidenti care ocupa o functie de farmacist diriginte 🙂
   Cu multa placere!

   Răspunde

 • Diana

  decembrie 23, 2012 #39 Author

  Salut, nu ai idee cam in ce perioada se afiseaza curricula pt farma clinica si unde se afiseaza? mai este un pic pana incepem si nu s-a anuntat inca nimic oficial ms mult

  Răspunde

  • Elle

   decembrie 31, 2012 #40 Author

   In cazul nostru, am primit mult mai tarziu caietul cu ordinea stagiilor. Cel mai bine este sa va strangeti toti rezidentii si sa mergeti in a 2 a sapt din ianuarie la facultate.

   Răspunde

 • Eu Eu

  decembrie 4, 2012 #41 Author

  Eu loc, Craiova..

  Răspunde

 • anna

  noiembrie 29, 2012 #42 Author

  Larisa, felicitari! tu esti cea de pe locul 3 pe Iasi asa-i?BRAVO!

  Răspunde

  • Larissa

   decembrie 2, 2012 #43 Author

   Da, eu sunt 🙂 multumesc frumos!

   Răspunde

   • Elle

    decembrie 2, 2012 #44 Author

    Felicitari!
    Azi au fost repartizarile?
    Ce ai ales? 🙂

    Răspunde

    • Larissa

     decembrie 3, 2012 #45 Author

     Multumeeeeeesc mult 😀 ! Azi au fost, mi-am ales loc/farmacie clinica..De altfel, toti care au avut posibilitatea au ales asa. Nu am vrut post cu toate ca era unul la oncologie pe Iasi. Cred ca am facut alegerea buna, nu stiu exact unde voi ajunge in viitor dar nu mi-ar placea sa fiu obligata sa raman pe post. Voi ce ati ales?

     Răspunde

    • alexandra

     decembrie 3, 2012 #46 Author

     eu am ales post
     contractele se semneaza peste o sapt
     nu am prins loc
     nu am de gand sa raman inca 3 ani undeva pe post dua terminarea rez ma bine….
     ??
     stii pe cineva din anii trevuti care a luat post?

     Răspunde

     • andrei

      octombrie 18, 2015 #47 Author

      Buna alexandra!

      Ai putea sa imi lasi o adresa de e-mail? As avea nevoie de cateva sfaturi… Multumesc anticipat!

     • Elle

      octombrie 20, 2015 #48 Author

      [email protected]

     • alexandra

      martie 8, 2016 #49 Author

      [email protected]

 • Larissa

  noiembrie 26, 2012 #50 Author

  Hello! In primul rand as vrea sa te felicit pentru informatiile pe care ni le-ai oferit. Eu am dat anul acesta rez si sunt increzatoare ca voi prinde farmacia clinica :). As indrazni sa te intreb in legatura cu angajarea la o farmacie comunitara pe timpul rezidentiatului, avand in vedere ca pe rez esti anagajat 8 ore/zi, la farmacie ar trebui sa fii angajat cu 4 ore/zi? Si cum e cu PFI -ul? asa ai putea sa lucrezi cu norma intreaga? multumesc anticipat.

  Răspunde

  • Elle

   noiembrie 26, 2012 #51 Author

   Buna! In care dintre centre ai dat rezidentiatul?

   Deocamdata nu sunt directive concrete conform carora nu se poate lucra cu 8 ore in farmacie si 7-8 ore la spital. Cu PFI-ul, eu personal nu sunt de acord, asa ca te sfatuiesc sa te feresti de firmele care practica acest lucru.
   Multa bafta in ceea ce vei face!
   Te mai astept pe la noi 🙂

   Răspunde

   • Larissa

    noiembrie 27, 2012 #52 Author

    In Iasi am dat 🙂 ms mult pt raspuns, credeam ca nu ai voie mai mult de 12 ore cumulat; ai putea sa-mi spui mai exact cum e cu pfi-ul si de ce nu esti de acord? m-ar ajuta mult cateva informatii. Multumesc muuult si pt rabdarea sa mai raspunzi in 2012 tot la topic ul Rezidentiat 2011 :))

    Răspunde

    • Elle

     noiembrie 28, 2012 #53 Author

     Din cate m-am interesat eu trebuie sa iti platesti singur, luna de luna, darile catre sanatate, somaj, contributii sociale, impozite etc. Si in cazul nostru, nu mai ai dreptul la indemnizatia de crestere a copilului 🙂 cand va fi cazul..Deci sunt mai putine beneficii, decat avantaje.
     Cu multa placere si te mai astept pe la noi 🙂 si pe alte topic-uri, mai actuale 😀

     Răspunde

     • anna

      noiembrie 28, 2012 #54 Author

      Elle. am o amica care a lucrat cu PFA si a beneficiat de concediu de crestere a copilului , dar a durat f mult pina i-a venit prima indemnizatie. a trebuit intii sa aiba toate darile platite si apoi…i-au intrat banii…

      Cat despre adev cu pricina, tot o colega farmacista care lucr in circ deschis imi spunea ca nu a putut sa isi dea specialistul pe „laborator farmaceutic”, pentru ca i s-a cerut adeverinta care sa dovedeasca ca a lucrat efectiv pe post de laborator. mai multe nu iti pot spune clar. Poate afli tu, ca esti mai la „centru”.

     • Larissa

      noiembrie 29, 2012 #55 Author

      Am inteles, multumesc frumos pt raspuns 🙂

 • Diana

  noiembrie 17, 2012 #56 Author

  Am incercat sa le caut…dar din cate se pare nu se mai gasesc decat pe scribd si contra cost … tu le mai ai ? si daca da oare ai putea sa mi le trimiti multumesc!

  Răspunde

  • Elle

   noiembrie 17, 2012 #57 Author

   Eu stiu ca le-am descarcat de pe net. Din pacate nu le mai am 🙁
   Cu placer, bafta la rezi!

   Răspunde

   • alexandra

    noiembrie 26, 2012 #58 Author

    buna
    am dat si eu rez la farmacie anul acestea in iasi
    locuri sunt numai 21 si eu estimez ca sunt a 25 a
    poti sa-mi spui te rog daca pot sa optez pt post in iasi daca raman libere posturi?
    in iasi este un singur post.eu daca m-am inscris la dsp iasi pot sa optez de exemplu pt alt oras din regiune de exemplu botosani?
    ms !

    Răspunde

    • Elle

     noiembrie 26, 2012 #59 Author

     Da poti opta pentru oricare din posturile arondate centrului universitar Iasi (Bacau, Onesti, Buhusi etc) .
     Cu placere, si altadata!

     Răspunde

     • alexandra

      noiembrie 29, 2012 #60 Author

      buna
      te rog imi poti trimite emailul tau
      vreau sa te intreb ceva pe mail ms

     • Elle

      noiembrie 29, 2012 #61 Author

      [email protected]

    • Anna

     noiembrie 28, 2012 #62 Author

     Buna! Din cite stiu eu cei care concureaza pe posturi sunt inscrisi SEPARAT, adica nu „se bat” cu cei de pe loc. Eu stiu ca nu ai cum sa iei post daca nu esti inscris pe post, ci doar loc. Plus ca trebuie sa tii cont si de faptul ca inaintea ta pot fi si cei care vor laborator. La noi cerinta pe laborator a fost destul de mare. Dar am auzit ca daca vrei sa dai specialistul pe lab farm iti cere adeverinta ca ai lucrat in specialitate – ceea ce la noi care lucram in circuit deschis nu prea se poate. oricum astept si eu rezultatele de anul asta, ca am multe cunostinte care au dat si sunt curioasa de punctajul maxim!

     Răspunde

     • Elle

      noiembrie 28, 2012 #63 Author

      Anul acesta, din cate stiu eu nu au mai fost liste separate pentru Locuri si Posturi, asa ca la repartizare totul va fi la gramada. Poti sa dezvolti putin..subiectul cu adeverinta pentru lab farm, ca mi-ai trezit interesul. Daca ai timp, bineinteles 🙂

 • Diana

  octombrie 16, 2012 #64 Author

  De unde pot sa fac rost de grilele din 2004? de preferat cele din Bucuresti. multumesc anticipat.

  Răspunde

  • Elle

   octombrie 17, 2012 #65 Author

   Eu le-am gasit pe internet. Oricum in 2004, toate centrele dadeau la Bucuresti, deci nu sunt mai multe variante.

   Răspunde

 • Raluca

  octombrie 3, 2012 #66 Author

  Buna ziua. As avea si eu o nelamurire. De ce sunt atat de putine locuri pe laborator clinic la Bucuresti si la Cluj?

  Răspunde

  • Elle

   octombrie 3, 2012 #67 Author

   Unde ai vazut numarul locurilor pentru anul acesta ?

   Răspunde

 • Gegy

  august 20, 2012 #68 Author

  Buna!
  Mi-au fost de mare folos informatiile referitoare le rezidentiat. As mai avea totusi inca cateva intrebari. Pe parcursul celor trei ani vor mai exista examene? Dar la final? Ce se intampla daca vrei sa renunti dupa cateva luni sau unul-doi ani? Banuiesc ca in contract exista niste clauze referitoare la incheiera anticipata?
  Daca nu te deranjez prea mult, te-as ruga sa imi trimiti un mail.
  Eu sunt un pic stresata acum; nu reusesc sa ma decid daca sa dau rezi sau nu, avand mai multe incertituduni pentru diverse alte aspecte ale anului urmator.

  Răspunde

 • Deea

  august 12, 2012 #69 Author

  De ce se mai poteaza pt rezidentiat daca salariul in timpul specializarii este unul modic iar dupa ce termini acest rezidentiat (spre ex. farm clinica) te obliga 5 ani sa lucrezi in spital pe un salariul tot asa mic?

  PS: De cand cu P.F.I – farmacist se poate lucra si cu 8 ore depinde de spitalul unde esti si de coordonator

  Răspunde

  • Elle

   august 20, 2012 #70 Author

   In primul rand rezidentiatul reprezinta continuarea si aprofundarea cunostintelor dobandite in timpul facultatii. Dincolo de suma modica revenita din salariu, dupa cei 3 ani se ramane cu un titlu de farmacist specialist. Daca se merge pe rezidentiat pe loc, nu esti obligat sa ramai in spitalul respectiv. Am vazut ca tot mai multe spitale bune din tara au scos posturi pentru farmacisti specialisti si in viitor o sa vina vremea ca toate spitalele sa aiba farmacisti clinicieni(nu farmacisti care lucreaza in farmacia spitalului), daca nu chiar la fiecare sectie sa fie cateun farmacist clinician.
   Iar in ceea ce priveste cealalta specializare, de farmacie de laborator(laborator clinic).. in curand, o sa vina vremea sa se dezvolte si la noi in tara cercetarea,sa ocupe locul pe care il merita. Astfel, cercetarea are nevoie de specialisti : medici, farmacisti, chimisti, biologi.
   Deasemenea, un farmacist specialist intr-o fabrica de medicamente in mod sigur o sa isi gaseasca mai usor locul decat unul care a absolvit doar facultatea de farmacie.

   Răspunde

 • Ioana

  mai 5, 2012 #71 Author

  Buna! Felicitari pentru ce faci Elle!
  Din cate am citit mi-am facut si eu o ideea ce e cu rezi, dar nu am inteles un aspect si anume: alegerea specializarii se face dupa sustinerea examenului de rezidentiat, in functie de punctajul fiecaruia si in functie de locurile libere la fiecare din cele 2 optiuni, ceea ce inseamna ca toti cei inscrisi pe un centru dau aceleasi subiecte???
  Eu intelesesem ca alegi dinaintea sustinerii examenului ce doresti sa faci si in functie de asta ai o anumita tematica!
  apropo, tematica pt rezi este aceeasi cu cea de la licenta?

  Scuze ca am pus asemenea intrebari! Eu sunt mai mica (anul 4) si am o varza in cap in legatura cu rezidentiatul asta!!!

  Răspunde

  • Elle

   mai 5, 2012 #72 Author

   Buna! Multumesc mult!
   Da in mare parte tematica este aceeasi cu cea de la licenta, oricum de obicei in primavara o publica in mod oficial.Da, dupa sustinerea exameului de rezi se face un clasament, iar mai apoi urmeaza repartizarea. La repartizare incepand cu cea mai mare nota si terminand cu cea mai mica nota se aleg specializarile, fiecare isi alege ce isi doreste, bine tinand cont si de numarul locurilor disponibile pentru fiecare specializare.Deci tematica este una singura pentru farmacie.

   Răspunde

 • Anca

  mai 1, 2012 #73 Author

  Buna! Am inteles ca tu faci rezidentiatul pe farmacie clinica insa pe mine m-ar interesa daca nu ai ceva informatii si despre rezidentatul pe laborator clinic. Ce anume se face, cat se face. Am tot cautat pe internet insa nu gasesc informatii deloc. Mersi mult!

  Răspunde

  • Elle

   mai 2, 2012 #74 Author

   Buna!
   Tot 3 ani se fac, in materie de studiu se mizeaza mult pe controlul medicamentului, toxicologie. Stagii practice nu prea se fac, pentru ca nu sunt locuri pentru asa ceva. Depinde mult si de centrul universitar, de traditia si gradul de dezvoltare al acestuia.

   Răspunde

 • Younis

  aprilie 25, 2012 #75 Author

  K, mersi de incurajari. Ne mai auzim pana atunci. O seara placuta.

  Răspunde

 • Younis

  aprilie 25, 2012 #76 Author

  Da. Mai e mult pana in noiembrie, dar si lucrez 10 ore/zi si atunci am planuit sa incep din timp :p. Ar fi trebuit sa dau acum 2 ani cand am terminat facultatea si era materia proaspata dupa licenta. Acum e destul de greu sa o iei de la capat cu invatatul. Cu programul cum e? Ar fi timp de o norma intreaga la o farmacie? Totusi salariul de rezident nu prea ofera o perspectiva roz asupra vietii.

  Răspunde

  • Elle

   aprilie 25, 2012 #77 Author

   Multa bafta de pe acum! Daca te organizezi bine, o sa te incadrezi in timp, plus un concediu atunci inainte de examen 🙂
   Da se poate impaca lucrul in farmacie cu rezi.

   Răspunde

 • Younis

  aprilie 25, 2012 #78 Author

  K, mersi. Despre cartea lui Stroescu stii ceva?? Chiar si ceva varianta on-line. In cazul in care nu o gasesc ar fi suficienta farmacologia din Cristea?
  Si ar mai fi o intrebare, am gasit la un moment dat o curicula a rezidentiatului pe farma clinic si am obs ca era trecuta pe 4 ani. S-a prelungit perioada de rezi?

  Răspunde

  • Elle

   aprilie 25, 2012 #79 Author

   Da eu zic ca este mai mult decat suficient farmacologia din Cristea. Nu s-a schimbat curricula, au ramas tot 3 ani.
   Tu planuiesti sa dai anul acesta?

   Răspunde

 • Younis

  aprilie 24, 2012 #80 Author

  Buna,
  Stie cumva unde gasesc cartea lui Stroescu – bazele farmacologice ale practicii medicale, ed 7 din 2001 ca nu o gasesc nici cum.
  Si exista ceva grile, asa ca exemplu. Stiu ca intrebarile sunt la prima vedere dar ceva grile de exercitiu. Eu am gasit doar din 2004, cred ca a trecut cam mult de atunci.
  Multumesc. O zi buna

  Răspunde

  • Elle

   aprilie 24, 2012 #81 Author

   Grile exista doar cele din 2004, care sa stii ca pe mine m-au ajutat mult sa ma verific, iar in examen multe mi s-au parut asemanatoare.

   Răspunde

 • alexandra

  ianuarie 21, 2012 #82 Author

  Buna! sunt o studenta in anul 4 a farmacie si nu stiu prea sigur pe ce …drum :).. sa o iau…asa ca va intreb pe cei care faceti rezi.ce planuri aveti apoi, dupa ce ati terminat? multumesc!o zi buna!

  Răspunde

 • Razvan

  ianuarie 17, 2012 #83 Author

  Buna!
  Multumesc mult pentru lamurariri! Am primit mailul tau! O sa iti comunic daca mi se aproba transferul de care vorbeam in mailul de raspuns.
  O zi buna maine!

  Răspunde

 • Razvan

  ianuarie 13, 2012 #84 Author

  Buna Elle!
  Multumesc frumos pentru informatii! Esti o draguta ca intotdeauna!
  Nu ma deranjezi deloc cu intrebarea ta, desi motivul poate fi lesne de inteles!
  La inceputul acestei saptamanii am mers pana la spitalul pentru care am optat, vizita ce m-a stupefiat…
  Am fost informat de catre Dna. farmacist sef ca trebuia sa ma prezint la spital inca din data de 2 sau 3 ianuarie ( nu am inteles exact) si ca urmare a acestui lucru nu voi primi pontajul corespunzator lunii ianuarie. Discursul dansei a continuat spunandu-mi ca trebuie sa ma prezint la spital in fiecare zi lucratoare si sa raman cate 7 ore deoarece este vorba despre un contract de munca si ce este scris acolo este ” litera de lege”!
  Argumentatia mea pe care am expus-o in mod concret a fost zadarnica precum si a asistentei de farmaciei cat si a reprezentatului de la resurse umane care m-au inteles si mi-au sustinut cauza in fata dansei care a ramas fara ecou pe motiv ca in prezent sunt farmacist si nu student si ca tratez lucrurile in mod superficial!
  Am constatat ca dansa a facut o confuzie majora si nu a inteles un lucru si anume ca rezidentiatul constituie o forma de pregatire profesionala si ca eu nu pot avea putere decizionala in spital pe parcusul celor 3 ani asa cum sustinea dna. farmacist sef.
  In inchiere, permite-mi sa-ti adresez o intrebare personala: la spitalul pentru care ai optat cum este farmacistul sef? ( doresc aflu cat mai multe informatii despre ceilalti farmacisti sefi ).
  Multumiri profunde, Elle!
  O seara armonioasa si un weekend placut!

  Răspunde

  • Elle

   ianuarie 15, 2012 #85 Author

   Buna Razvan!
   Ti-am trimis un mail cu mai multe informatii! 🙂
   Astept raspuns, daca l-ai primit!

   Răspunde

  • alexandra

   februarie 9, 2013 #86 Author

   buna.am inceput rez anul acesta in iasi.
   poti sa-mi spui care sunt actele necesare pt trasfer?eu am luat post si vreau sa ma transfer la spitalul unde voi lucra dua ce termin rez
   ms

   Răspunde

   • Elle

    februarie 9, 2013 #87 Author

    Buna!
    Unde vrei sa te transferi? Te poti transfera intr-un centru universitar, ca acolo se face pregatirea.

    Răspunde

    • alexandra

     februarie 10, 2013 #88 Author

     buna
     eu fac rez in iasi si am luat post in alt oras si as vrea sa ma transfer pt primul stagiu la spitalul din orasul meu care ma si plateste
     sunt foarte dezamagita de rez pt ca nu am nimic de facut la spitalul unde fac stagiul in iasi si vin si in fiecare zi pt prezenta
     te felicit inca o data pt acest blog
     ms

     Răspunde

     • Elle

      februarie 10, 2013 #89 Author

      Din cate stiu eu te poti transfera numai in cadrul sesiunii de transferuri apropata de Ministerul Sanatatii. O prima sesiune are loc acum in februarie si cea de a doua in iunie. Tot atunci se afiseaza si actele necesare. Din cate imi aduc eu aminte trebuie acordul spitalului care te primeste, acordul spitalului la care ai fost angajata si acordul coordonatorului de rezidentiat care te primeste si cel al rectorului.

      Multumesc frumos! daca mai ai nelamuriri, poti sa ma intrebi oricand!

 • Razvan

  ianuarie 12, 2012 #90 Author

  LA multi ani pe 2012 tuturor care vizualizeaza acest topic! Am si eu o intrebare majora in ceea ce ma priveste: in ce conditii se poate face detasarea de la un spital la altul in cadrul rezidentiatului de farmacie clinica…
  De asemenea (poate si mai important) ce informatii aveti despre celelalte spitale?(Universitar,Floreasca,Sf. Pantelimon). Cum sunt farmacisti sefi de acolo?
  Multumesc anticipat!
  O seara buna!

  Răspunde

  • Elle

   ianuarie 12, 2012 #91 Author

   Buna Razvan!
   Pentru detasare este nevoie de acordul managerului spitalului platitor si acordul managerului spitalului unde vrei sa mergi.
   Sper sa nu deranjez cu intrebarea mea 🙂 dar de ce vrei sa schimbi spitalul?
   Din auzite stiu ca Pantelimonul este ca si Sf Ioan, iar Floreasca si Universitar sunt ceva mai pretentioase.
   Numai bine!

   Răspunde

 • oana

  decembrie 18, 2011 #92 Author

  Buna seara. Am terminat facultatea de farma in 2009 si m-ar interesa un rezi in 2012.Numai ca as avea o problema.Din bibliografie am numai 2-3 materiale. Stii cumva pe cineva care le vinde?sau sa le xerocopiez? As aprecia daca mi-ai raspunde la mesaj. Multumesc.O seara buna in continuare.

  Răspunde

 • Razvan

  noiembrie 29, 2011 #93 Author

  Este adevarat, la spitalul Sf. Ioan a existat si un post ( singurul prevazut pentru Bucuresti) care insa a ramas vacant. In opinia mea cred ca cei din Ministerul Sanatatii ( respectiv Directia Publica de Sanatate ) ar fi trebuit sa acorde primei persoane clasate sub linie posibilitatea ocuparii acelui post.
  In ceea ce priveste viitorul sper ca respectivele cadre didactice care vor sustine cursuri ( module) cel putin la specialitatea Farmacie Clinica sa prezinte informatia sub forma unui discurs liber, coerent si sa nu citeasca fiecare virgula de pe retroproiector sau Powerpoint asa cum se intampla in peste 75% din cazuri in cadrul facultatii cel putin in Bucuresti.
  Totodata, ELLE vreau sa-ti multumesc pentru raspunsurile enuntate sau viitoare la intrebarile utilizatorilor indiferent daca eu am fost adresantul sau o alta persoana cat si pentru faptul ca ai deschis acest topic!

  Răspunde

  • Elle

   noiembrie 29, 2011 #94 Author

   Cu multa placere Razvan! Ma bucur nespus ca am fost de ajutor.
   Stiu ca informatiile despre rezidentiat sunt precare pe internet, de aceea am incercat pe cat se poate, sa ofer macar un minim de informatii.
   In ceea ce priveste rezidentiatul, imi pare rau sa iti spun, dar cursurile(cel putin informatiile) nu difera prea mult de cele din cadrul facultatii, in sensul ca informatiile se repeta si vor fi prezentate in acelasi stil, numai ca putin schimbat, la un nivel putin mai ridicat.
   Multa, multa bafta in continuare, pe toate planurile!

   Răspunde

 • Ana

  noiembrie 28, 2011 #95 Author

  Felicitări!!!
  Mă bucur că s-a terminat cu bine pentru voi.
  Poate veţi mai reveni cu comentarii legate de rezidenţiatul in Farmacie clinică, sunt curioasă cum decurg şi cât de serios sunt tratate stagiile practice, mai ales la Iaşi.

  Răspunde

 • Razvan

  noiembrie 28, 2011 #96 Author

  La Bucuresti aceeasi problema omniprezenta caracteristica fiecarui examen de rezidenta cel putin in ceea ce priveste repartitia: haos, dezordine, galagie! Personal am optat pentru farmacie clinica ( iti multumesc ELLE pentru raspuns) iar in ceea ce priveste spitalul am ales Sf. Ioan avand drept criteriu de baza apropierea unitatii sanitare fata de domicilul dintre cele 4 optiuni viabile: Sf. Ioan, Sf. Pantelimon,Universitar,Floreasca ( banuiesc ca nu surprinde pe nimeni). In alta ordine de idei nu ma asteptam ca specializarea Laborator farmaceutic sa fie atat de mult solicitata; in momentul in care am fost strigat pentru a-mi expune optiunea mai era doar un singur loc in ceea ce priveste Laboratorul, pozitie acontata de posesorul numarului 10 din clasificarea finala. De asemenea nu pot sa nu imi manifest surprinderea si dezacordul fata de persoanele care desi in urma examenului s-au clasat in locurile prevazute pentru Bucuresti nu s-au prezentat la repartitie. Acest lucru ma face sa exclam: ” viata uneori e tare ciudata”!

  Răspunde

  • Elle

   noiembrie 28, 2011 #97 Author

   Da si eu sunt tare intrigata de faptul ca cei bine clasati nu s-au prezentat la repartizare. Neprezentarea la repartizare atrage dupa sine si pierderea locului, sau cel putin eu asa stiam.
   In spirit de gluma, poate au fost boicotati de catre cei clasati mai jos 🙂
   Razvan, parca vazusem in lista locuri si posturi Rezidentiat 2011 si un post la Spitalul Sf Ioan. Sunt curioasa daca s-a ocupat. Eu personal am auzit numai de bine de Spitalul Sf Ioan 🙂

   Răspunde

 • Kata

  noiembrie 27, 2011 #98 Author

  Felicitari celor care au dat rezidentiatul! am vazut ca tot mai multi cunoscuti, si din cei care au terminat si din cei care termina in 2012 sunt hotarati sa dea la anul rezidentiatul. e chiar asa o moda? sau cum?

  Răspunde

  • Ana

   noiembrie 28, 2011 #99 Author

   Iţi spun din punctul meu de vedere, eu terminând in 2012.
   Eu aş vrea să fac rezidenţiatul in Farmacie clinică in primul rând să mai acumulez informaţii pentru că, după părerea mea, in ziua de azi un farmacist trebuie să fie un foarte bun clinician, să posede informaţii cât mai multe şi cât mai variate din domeniul medical şi in al-2-lea rând pentru că au fost desfiinţate acele examene pentru farmacist primar/farmacist specialist (cel puţin mie aşa mi s-a spus) şi cred că rezidenţiatul ar fi o alternativă.
   Aş fi curioasă să aflu şi punctul de vedere al unei farmaciste care a terminat acum câţiva ani şi acum este interesată de rezidenţiat

   Răspunde

 • Anna

  noiembrie 27, 2011 #100 Author

  Daca puteti crede – cei mai bine clasati la punctaj nu au aparut la repartitii la ora stabilita. Au fost citiva cu puctaj bun care au ales laborator, si eu am reusit sa prind farmacie clinica, asa ca Elle, te rog sa imi trimiti un mail „in private” sa mai vorbim. Ma intereseaza calea ce se parcurge cu angajarea….bla…bla….
  Merci!

  Răspunde

  • Elle

   noiembrie 27, 2011 #101 Author

   🙂 Felicitari inca o data !
   Am receptionat ! 🙂

   Răspunde

 • Anna

  noiembrie 24, 2011 #102 Author

  Buna! Si eu am luat rez la Iasi, subiecte cam grele, mai ales cele de control ( aceeasi parere ca si Razvan), parca s-au inteles cu controlul … Astept repartitia, sa vad ce iese…Multa bafta duminica!

  Răspunde

  • Elle

   noiembrie 26, 2011 #103 Author

   La Iasi mult control, iar la Craiova am inteles ca 40% din grile au fost din legislatie.
   Niciuna din variante nu este deloc pe placul meu 😀

   Răspunde

 • Ana

  noiembrie 24, 2011 #104 Author

  Felicitări, Răzvan şi tuturor celor care au susţinut examenul de rezidenţiat
  Eu mai aştept păreri, impresii să-mi fac o imagine cât mai completă asupra a ceea ce mă aşteaptă anul viitor şi mai ales dacă merită făcut acest rezidenţiat
  Fiind primul an in care s-a dat descentralizat, cum vi s-a părut?
  Baftă duminică!!!

  Răspunde

 • anna

  noiembrie 22, 2011 #105 Author

  Buna. Am mai trimis niste comenturi saptamana trecuta. nu stiu ce s-a intimplat de nu au aparut.
  Impresii, la Iasi HORROR, ni s-au parut grele, f multe din control, legislatie – 15 – 15, toxico, vreo 10, farmacologie cam 115 , restul tehnica, adica nik…mult SNV, adrenomim, parasimpato, Supliment FRX 2004, care n-a citit bunica…
  Punctaj maxim 800, am luat toti, acum asteptam repartitia pe specialitati

  Răspunde

  • Elle

   noiembrie 26, 2011 #106 Author

   🙂 FELICITARI! Ma bucur sincer pentru tine 🙂
   Internetul mi-a jucat feste si am primit toate mesajele din saptamana trecuta, abia astaseara 🙁 imi cer scuze in numele lui.

   Răspunde

 • Elle

  noiembrie 20, 2011 #107 Author

  Examenul de Rezidentiat s-a incheiat! Ne impartaseste si noua cineva (dintre candidati) impresii? Cum a fost Rezidentiatul Descentralizat?

  Răspunde

  • Razvan

   noiembrie 23, 2011 #108 Author

   Buna! In primul rand vreau sa iti multumesc pentru informatile legate de rezidentiat postate pe acest topic! Eu am sustinut examenul la Bucuresti… intrebarile mi s-au parut de nivel mediu insa au fost si unele foarte dificile (in special cele de la controlul medicamentului…) Personal ma atrage rezidentiatul de farmacie clinica insa nu sunt foarte convins ceea ce implica acest lucru… chiar 7ore/zi timp de 4zile/sapt… in acest caz ma gasesc in imposibilitatea de a avea un alt job cu norma intreaga. E posibil ca durata programului din spital sa dureze mai putin de 7ore/zi sau mai putine zile/sapt?t. Din cauza aceasta nu sunt foarte hotarat in ceea ce priveste farmacia clinica. Iti multumesc anticipat!

   Răspunde

   • Elle

    noiembrie 24, 2011 #109 Author

    🙂 felicitari pentru Rezi!
    In mod clar sa iei in calcul posibilitatea de a combina Rezidentiatul cu un job in farmacie, caci acest lucru este posibil 🙂
    Mult succes in continuare! si sa ne tii la curent cu repartizarea de Duminica !

    Răspunde

 • anna

  noiembrie 18, 2011 #110 Author

  se pare ca, o data ce grilele se fac in centre, nu vor agrea grilele din 2004 de Bucuresti, asa ca…Dumnezeu cu mila la prima vedere. Eu am mai citit si din grilele de la licenta de anul asta. In rest, bibliografia. BAFTA!!!

  Răspunde

 • eliza_cta

  noiembrie 17, 2011 #111 Author

  Buna,

  M-ar interesa daca are cineva caietul de grile din anii trecuti scanat…As dori sa vad si eu ca model ce intrebari au fost in anii trecuti…Acum fiind la prima vedere imi este cam frica :-S cunosc baza de date din 2004 dar vad si teme absolut noi anul acesta si la acele teme chiar nu am idee la ce sa ma astept…

  As dori tare mult daca are cineva un link de transfer sau altfel ca sa ne facem o parere cam ce ne va astepta duminica.

  Multumesc!

  Răspunde

  • Elle

   noiembrie 18, 2011 #112 Author

   Eu nu mai am caietul de cand am dat 🙁
   Sa stii ca intrebarile din concurs au fost in genul celor din baza de date din 2004. Au fost 50 intrebari cu complement simplu si 150 cu complement compus.
   Multa bafta duminica!

   Răspunde

   • eliza_cta

    noiembrie 18, 2011 #113 Author

    Multumesc mult! Sa fie!!!

    Acum ca se scurge timpul m-au apucat niste emotii f mari…sper sa fie ok!

    Răspunde

    • Elle

     noiembrie 18, 2011 #114 Author

     In care dintre centre dai examenul? 🙂

     Răspunde

 • TeoDora

  octombrie 31, 2011 #115 Author

  Faceti-ma si pe mine sa inteleg.Anul asta se da in fiecare centru dar subiectele sunt unice pe tara??

  Răspunde

  • Ana

   noiembrie 2, 2011 #116 Author

   Bună ziua!
   TeoDora, eu aşa am înţeles: tematica e unică pe ţară insă fiecare centru universitar în care se susţine examenul elaborează propriile subiecte.
   Anna, multă baftă!!!
   Ce spuneţi, e bună descentralizarea?

   Răspunde

   • Elle

    noiembrie 2, 2011 #117 Author

    Da asa stiu si eu ca decat tematica si bibliografia sunt unice pe tara, subiectele sunt unice pentru fiecare centru universitar in parte.
    Mie una nu mi se pare buna descentralizarea..pentru ca astfel o sa sporeasca P.C.R-ul(pile-cunostinte-relatii)..

    Răspunde

    • Anna

     noiembrie 17, 2011 #118 Author

     Am vazut destul de mare concurenta anul asta la Rez. Sa se pregateasca ceva?? Celor care merg duminica la examen MULTA BAFTA si spor la invatat – inca!

     Răspunde

 • Elle

  octombrie 16, 2011 #119 Author

  Multumim:) si multa bafta inca de acum:) am vazut ca Bucurestiul,Iasiul si Clujul sunt in Top 3 cu cele mai multe locuri scoase, deci probabil si numarul candidatilor inscrisi e pe masura. Oricum, astept cu mare interes sa aflu ce concurenta va fi pe locuri.

  Răspunde

  • Anna

   octombrie 25, 2011 #120 Author

   S-a afisat oficial. la farma la Iasi sunt 30 de inscrisi…pe 19 locuri F. clinica si 12 pe laborator…deci…omul si lucul cum s-ar zice.

   Răspunde

   • Elle

    octombrie 28, 2011 #121 Author

    🙂 e bine, zic eu. Tu spre ce ti-ai dori sa te indrepti? Farmacie clinica sau laborator?

    ps: nu stiu ce s-a intamplat, insa abia astazi am observat ca mesajul tau statea frumusel in Spam, asa ca scuze pt aprobarea intarziata!

    Răspunde

    • Anna

     octombrie 29, 2011 #122 Author

     Am spus si mai inainte- Farm clinica. Astept sa vad ce va fi, ca timp de citit nu prea am avut. Numai bine!

     Răspunde

 • Anna

  octombrie 15, 2011 #123 Author

  Buna, si eu candidez anul asta pentru un loc la Rezi pe farm clinica. Elena, din moment ce ai reusit sa ieri rez-ul eu zic nici sa nu te gindesti sa desfaci contr de munca cu spitalul. Cel mult iti iei doar juma de norma la farm comunitara! Din ce am mai aflat stiu ca se poate cu 2 contracte de munca, dar trebuie sa specifici angajatorului unde ai baza pt a sti de unde ti se vor plati darile la stat (somaj, pensie..etc). Cind aflam numarul de candidati inscrisi? Stie cineva cind se afiseaza pe site?

  succes!

  Răspunde

  • Elle

   octombrie 15, 2011 #124 Author

   Am inteles ca pe 24 octombrie se afiseaza .
   Mult succes! Spre care dintre centrele universitare te-ai indreptat? 🙂

   Răspunde

  • Ana

   octombrie 16, 2011 #125 Author

   Multă, multă baftă Anna
   Poate după examen ne împărtăşeşti şi nouă câteva impresii. Eu voi incerca anul viitor.
   Ce centru universitar ai ales?
   O duminică plăcută tuturor!

   Răspunde

   • Anna

    octombrie 16, 2011 #126 Author

    Desigur spre Iasi, noi avem 19 locuri, din ce am auzit ar fi cam 20-22 inscrisi. Nimic sigur!
    Numai bine tuturor…care din voi v-ati inscris, care e pulsul??

    ma bucur ca am gasit un grup activ aici pe blog…

    Răspunde

    • Ana

     octombrie 16, 2011 #127 Author

     Eu tot spre Iaşi mă îndrept.
     Incă o dată multă baftă şi te aştept cu veşti bune şi cu impresii de la faţa locului

     Răspunde

    • Elle

     octombrie 16, 2011 #128 Author

     Si eu astept stiri calde de la candidati:)
     Daca parcurgi farmacologia sansele sunt mari:) iti tin pumnii, multa multa bafta!

     Răspunde

 • elena

  octombrie 12, 2011 #129 Author

  buna!
  tocmai am citit toate informatiile „pretioase” oferite de tine 🙂
  am o intrebare: daca se presupune ca prind un loc la farmacie clinica si dupa cateva luni vad ca nu fac fata si cu rezi si cu serviciul din farmacia comunitara, ce se intampla daca renunt? (tinand cont ca inchei un contract de munca)
  multumesc anticipat!

  Răspunde

  • Elle

   octombrie 13, 2011 #130 Author

   Buna! Contractul de munca de la spital (vorbesc de rezidentiatul pe loc) este ca orice contract de munca, care asa bine cum se face se poate si desface.

   Răspunde

 • mirela

  septembrie 9, 2011 #131 Author

  Buna! Ai putea sa-mi spui te rog care este diferenta dintre farmacie clinica si laborator clinic?Adica ce se face la una si la cealalta? Ms

  Răspunde

  • Elle

   septembrie 11, 2011 #132 Author

   Buna si scuze pentru intarziere!
   Pai Farmacie Clinica = farmacie de spital, deci activitatea se desfasoara in spital, iar Laborator Clinic = farmacie de laborator, insa in cazul nostru(Romania) ia-le de unde nu sunt laboratoarele, in spital si nu numai. Asa ca pregatirea se desfasoara mai mult teoretic in cazul acestei specializari..mizand mai mult pe materii gen Controlul medicamentului, Toxicologie etc.

   Cu placere si te mai astept pe aici!

   Răspunde

 • narcisa

  septembrie 8, 2011 #133 Author

  buna.am citit toate mesajele si raspunsurile tale legate de rezidentiat.eu termin acum facultatea, sunt in focuri cu licenta si m-ar interesa un rezidentiat in bucuresti. am citit mai sus ca totusi se poate face rezidentiatul si in paralel sa lucrezi in farmacie.deci sa inteleg ca profesorii sunt ok, intelegatori si ca programul de rez. ne permite sa mai stam si 7-8 ore in farmacie?
  iti multumesc inclusiv pentru raspunsurile de mai sus.

  Răspunde

  • Elle

   septembrie 8, 2011 #134 Author

   Profesorii sunt in marea majoritate cei din cadrul facultatii 🙂

   Cu multa placere si multa, multa bafta !

   Numai bine!

   Răspunde

 • Ana

  septembrie 5, 2011 #135 Author

  lasa, nu trebuie chiar sa rosesti :)))
  chiar este un blog reusit.
  Seara buna!

  Răspunde

 • Ana

  septembrie 5, 2011 #136 Author

  Eu de fapt vreau sa optez pentru un loc la rezidentiat, nu pentru post, in mesajul anterior m-am exprimat gresit.
  As vrea sa dau si o erata: am facut un dezacord destul de deranjant 😐
  Promit ca nu te voi mai deranja prea curand dar cu siguranta voi reveni 🙂
  Acest blog este extrem de interesant, azi am avut ocazia sa il „rasfoiesc” si are numai subiecte de real interes. Felicitari!

  Răspunde

  • Elle

   septembrie 5, 2011 #137 Author

   hehe 🙂 multumesc mult, mult! Deja m-am inrosit 😀
   Stai linistita, ca nu este niciun deranj ! Poti sa ma deranjezi cand vrei !
   Pe curand!

   Răspunde

 • Ana

  septembrie 5, 2011 #138 Author

  Buna, din nou. 😀
  Scuza-ma, intr-adevar nu esti deloc batranica 🙂
  Iti multumesc inca o data pentru raspunsurile tau, imi sunt de mare ajutor.
  Si eu sunt din Galati si mi-ar veni bine un post in spitalul de aici sau din Braila dar nu cred ca aici au coordonatori, facultatea este la inceput (zilele acestea prima promotie de farmacisti dau licenta) si nu cred ca au cadre pentru asa o specializare.
  Eu as vrea in Iasi si asta ar presupune sa-mi gasesc un loc de munca acolo, asta fiind principala mea preocupare. 🙁
  O sa indraznesc sa te mai deranjez daca imi mai vine in cap intrebari.
  Off-topic….am citit postarea despre introducerea co-platii la medicamentele antidiabetice orale. Ingrozitor!!!

  O seara buna tuturor!

  Răspunde

  • Elle

   septembrie 5, 2011 #139 Author

   Oricand ma poti deranja 🙂
   Daca reusesti sa prinzi post, cei 3 ani de pregatire ii faci intr-unul dintre centrele universitare cu traditie. De ex. daca postul este la Braila- pregatirea o faci la Bucuresti, iar daca postul este la Galati pregatirea o faci la Iasi. Si dupa cei 3 ani, ai postul asigurat in locul respectiv. Anul trecut au fost foarte multe posturi scoase la concurs, si nu a fost cerut decat unul singur.
   Numai bine!

   Răspunde

 • Ana

  septembrie 5, 2011 #140 Author

  Buna ziua!
  Multumesc foarte mult petru mesaj dar si pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns. Imi sunteti de mare ajutor. Imi si inchipui cat de interesant trebuie sa fie stagiul de patologie, mai ales sa poti discuta aspecte legate de semne si simptome, de punerea unui diagnostic si stabilirea unui tratament cu un medic. Mie imi suna foarte bine ceea ce mi-ati spus si chiar si stagiile acelea teoretice cred ca nu strica.
  Dupa ce se afiseaza rezultatele examenului de rezidentiat cum se face repartizarea? Cat de mult conteaza nota obtinuta, adica daca te numeri printre primii ai unele beneficii, iti poti alege singur centrul universitar unde vrei sa faci rezidentiatul?
  Inca o intrebare…daca vreti imi raspundeti, daca nu, nu este nici o problema. Ati spus ca remuneratia este mai mult simbolica, ce inseamna asta? Sub salariul minim pe economie?
  Iertati-ma daca pun prea multe intrebari, unele indiscrete dar vreau sa-mi fac o parere in legatura cu ce inseamna rezidentiatul.
  Va multumesc!
  Sa aveti o zi usoara!

  Răspunde

  • Elle

   septembrie 5, 2011 #141 Author

   Buna!
   In primul rand, te rooog mult sa-mi vorbesti cu tu( am terminat acum 2 ani facultatea, nu sunt asa batranica :D). In ceea ce priveste repartizarea, iti spun strict ce a fost in anii trecuti. Astfel, dupa afisarea rezultatelor s-a facut un clasament, iar dupa aceea s-a stabilit o zi a repartitiei, care de obicei se afiseaza pe saitul ministerului sau saitul oficial de rezidentiat. Repartitia presupune o teleconferinta cu toate centrele din tara. In ordinea descrescatoare a notelor fiecare si-a ales specializarea (Farmacie Clinica/ Laborator Clinic) si centrul in care doreste sa isi desfasoare rezidentiatul. Bineinteles cei cu note mari si-au ales ce au vrut, iar cei cu note mici s-au ales cu ce a mai ramas.
   In ceea ce priveste salariul este putin mai mare decat salariul minim pe economie.
   Cu multa placere! multumesc la fel!

   Răspunde

 • andreea

  septembrie 5, 2011 #142 Author

  buna, eu as vrea un rezidentiat pe laborator clinic, dar as vrea sa vin din primul an la braila sau la galati (eu sunt din braila). pot vedea undeva daca sunt locuri pe zona? multumesc

  Răspunde

  • Elle

   septembrie 5, 2011 #143 Author

   Locurile si posturile se anunta cam cu o luna si jumatate inainte de Examenul de Rezidentiat. Atunci poti vedea exact ce sanse ai sa prinzi un loc in zona respectiva.
   Din cate imi amintesc eu, anul trecut a fost un post pe farmacie clinica, la Spitalul de Psihiatrie din Braila, post care a ramas neocupat. Poate anul acesta il vor scoate iar la concurs.

   Răspunde

 • Ana

  septembrie 4, 2011 #144 Author

  Buna seara!
  Anul viitor voi termina facultatea si sunt din ce in ce mai interesanta de continuarea studiilor in sensul ca vreau sa aprofundez cat mai mult notiunile atat de importante in meseria noastra si cred ca rezidentiatul in Farmacie clinica mi-ar fi de ajutor.
  D-vs fiind deja rezidenta imi puteti spune cat de util este acest rezidentiat, ce presupun acele 7 h/zi petrecute in spital, de obicei coordonatorul (care cred ca este medic) se implica?

  Va multumesc!

  Răspunde

  • Elle

   septembrie 4, 2011 #145 Author

   Buna!
   Pana acum Rezidentiatul s-a impartit intre stagii destul de plictisitoare desfasurate intr-o sala de curs, unde efectiv am reluat informatiile din facultate(farmacologie- toate clasele de medicamente, biochimie, etc) si stagii foarte interesante(de ex. Stagiul de Patologie Generela) desfasurate in spital la diferite sectii ale acestuia, unde impreuna cu medicul de pe sectie mergeam in saloanele bolnavilor si pe baza fisei de observatie elaborate de medic, noi intocmeam o lista asociata cu medicamente, impartaseam pareri clinice cu medicul respectiv si asa mai departe.
   Sper ca am fost de un mic ajutor!
   Numai bine si multa bafta!

   Răspunde

 • Adrian

  august 15, 2011 #146 Author

  Buna,
  Am si eu o intrebare. Sunt absolvent de Facultate de Farmacie si vreau sa dau si eu rezidentiatul anul acesta. Intrebarea mea este daca se poate profesa in paralel si ca farmacist intr-o farmacie comunitara si ca rezident?
  Multumesc mult

  Răspunde

 • Rogi

  august 14, 2011 #147 Author

  Salut!
  Bibliografia e comuna pentru toate centrele dar grila o fac diferit? am inteles bine? sunt cunoscute grilele inainte de concurs unde vor fi publicate si de cind?
  cum combini 7 ore de lucru in farmacie comunitara si rezidentiatul?

  Răspunde

  • Elle

   august 18, 2011 #148 Author

   Da bibliografia e comuna tuturor centrelor, insa de anul acesta fiecare centru universitar in parte va avea propriul caiet de grile.
   Nu, grilele nu sunt cunoscute inainte de examen, sunt la prima vedere. Ar fi prea frumos ca sa se publice inainte.

   Răspunde

 • Dorina

  august 12, 2011 #149 Author

  Buna!

  Eu am terminat facultatea de farmacie in 2006 si de atunci lucrez intr-o farmacie comunitara.
  As dori sa incerc anul acesta la rezidentiat .
  Ma intereseaza rezidentiatul pe loc, dar din cate am inteles, in momentul in care ai luat examenul te obliga sa inchei un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat.
  Eu as dori sa-mi pastrez locul de munca actual.Din moment ce ai un cotract de munca cu norma intreaga cu farmacia respectiva cum mai inchei un contract de munca cu unitatea sanitara la care ai fost repartizat?
  Trebuie sa renunt cumva la locul de munca actual?
  Stiu ca intrebarile mele par stupide,dar ma poate ajuta cineva cu aceste informatii?
  Multumesc anticipat.
  Dorina

  Răspunde

  • Elle

   august 17, 2011 #150 Author

   Buna! Mii de scuze pentru intarziere!
   @ Dorina : Da odata confirmat in Rezidentiat semnezi un contract de 8 ore/ zi cu un spital. Avand 8 ore la spital, ar insemna ca la farmacia comunitara sa treci la un contract de 4 ore. Dar schimbarea contractului de munca depinde foarte mult de angajatorul de la farmacia comunitara.
   @ Adrian : Da se poate profesa in paralel, insa depinde foarte mult de spitalul angajator, de coordonatorul de rezidentiat si de programul de la spital/cursuri. In functie de aceste lucruri te poti raporta apoi si la lucrul intr-o farmacie comunitara.

   Sper ca v-am fost de folos! daca mai aveti intrebari, nu ezitati !

   Răspunde

 • bianca

  iunie 19, 2011 #151 Author

  Buna,

  Am terminat facultatea de farmacie in 2003 si de atunci lucrez in farmacia comunitara. As vrea sa incerc la rezidentiat in farmacie clinica anul asta si cum am rupt de ceva vreme legatura cu Universitatea nu prea inteleg ce se intampla efectiv la rezidentiat. Poate ma poti ajuta.

  Ma intereseaza farmacia clinica si nu cea comunitara, as vrea stagii practice in spital si nu in farmacie, e posibil? In plus nu ma intereseaza rezi pe post ci pe loc si as vrea sa-l fac la Cluj.
  Ma intereseza stric partea profesionala si as vrea sa stiu ce-mi ofera acest rezidentiat de trei ani.
  Cum as putea sa aflu?

  Va rog sa ma scuzati pentru intrebarile care ar putea parea stupide dar dupa ce te rupi de un centru universitar atatia ani, chiar nu mai stii de unde sa te informezi.
  Multumesc anticipat.

  Bianca

  Răspunde

  • ele

   iunie 21, 2011 #152 Author

   Buna!
   Stai fara grija:) stiu cum e sa nu ai de unde culege o informatie !
   Stagiile, majoritatea se desfasoara in spital si o foarte mica parte in farmacia comunitara.. In mod normal rezidentul in Farmacie Clinica trebuie sa petreaca 7 ore/zi in spital, timp de 4 zile/ saptamana, insa asta depinde foarte mult de centrul universitar, de spital si de coordonatorul de rezidentiat . Totul depinde de gradul de implicare al celor mentionati mai sus.

   Daca mai ai intrebari si iti pot raspunde, cu multa placere!

   Răspunde

 • ele

  iunie 8, 2011 #153 Author

  Odata obtinuta detasarea din orasu X in orasul Y, timp de un an (mai exista detasare si de 6 luni dar nu se merita) iti vei face si stagiile teoretice si practice in orasul Y, numai ca tu vei apartine de in continuare de orasul X pt ce el te va plati.
  In ceea ce priveste rezidentiatul pe post.. pregatirea timp de 3 ani se face intr-unul din centrele universitare (buc,tm,cj etc), de obicei unul mai aproape de localitatea care ofera postul, si dupa cei 3 ani esti obligat sa ramai timp de 5 ani angajatul spitalului, chit ca e la Cuca Macaii..

  Răspunde

  • Anamaria

   iunie 9, 2011 #154 Author

   Inteleg ca ar fi de dorit rezidentiat pe loc atunci deoarece dupa finalizarea celor 3 ani de studiu in centrul universitar respectiv sau unde s-a obtinut detasarea, nu mai exista obligativitatea ramanerii intr-o anumita localitate…sper ca am inteles bine…Pentru a inlatura alte intrebari…eu sunt din Oradea si daca incerc la Cluj ca centru universitar ar exista oare posibilitatea detasarii in Oradea sau trebuie obligatoriu sa raman in Cluj. Intreb deoarece presupun ca ar trebui sa existe anumite cadre pregatite pentru pregatire in localitatea unde se face detasarea.
   Multumesc si scuze de atatea intrebari poate sunt prea sacaitoare sau tin prea mult de cazul meu…

   Răspunde

   • ele

    iunie 9, 2011 #155 Author

    Da ai inteles perfect! Eu asa zic, ca de preferat rezi pe loc. Eu cred ca te poti detasa/transfera la oradea, pentru ca anul trecut cand am dat eu, au fost pe farmacie clinica 2 locuri pe Oradea, si ma gandeasc ca din moment ce facultatea le-a scos inseamna ca au si profesori special pregatiti.
    Stai linistita! Daca mai ai alte intrebari, oricand !

    Răspunde

 • Anamaria

  mai 11, 2011 #156 Author

  Buna,

  Sunt studenta in anul V la farmacie si as dori sa devin rezident farmacie clinica. Va rog sa imi spuneti cum se desfasoara propriu zis rezidentiatul, adica dupa ocuparea postului/locului ce presupune statutul de rezident. Cate ore de munca pe zi, salariu, posibilitatea detasarii in eventualitatea distantei mari intre domiciliu si loc/post ocupat

  Multumesc!

  Răspunde

  • ele

   mai 12, 2011 #157 Author

   Imi cer scuze pentru intarziere!

   După confirmarea pe loc/post incepe efectiv rezidentiatul(asta se intampla in primele zile ale anului).Ideal ar fi sa existe o curricula de rezidentiat pentru a se stii ordinea si durata stagiilor.
   Exista stagii teoretice desfasurate in cadrul centrului universitar de care apartine locul/postul si stagii practice desfasurate in spitalul platitor ales, sau stagii desfasurate in farmacia comunitara, cu circuit deschis.Fiecare stagiu se intinde pe durata a 7 ore/zi, iar cele practice ocupa 4 zile din saptamana.
   Salariul este unul mic,mai mult simbolic..jenant chiar..
   Detasari s-au putut face anul acesta din toate centrele universitare, in sensul ca toti cei admisi au ajuns mai aproape de casa.

   Cu drag!Ele

   Răspunde

   • Anamaria

    iunie 8, 2011 #158 Author

    Multimesc de ce mi-ai zis…as mai avea o intrebare…in cazul detasarii stagiile teoretice se desfasoara tot in centrul universitar, adica daca stau in localitatea X si am detasare acolo dar centul universitar e Y trebuie sa fac partea teoretica in orasul Y si sa fac naveta…adica cat de dese sunt stagiile teoretic? Si in cazul obtinerii unui post dupa cei 3 ani de rezidentiat trebuie sa ma mut in localitatea in care am obtinut postul initial si sa lucrez acolo?
    Multumesc mult!

    Răspunde

   • alexandra

    noiembrie 26, 2012 #159 Author

    buna
    am dat ieri si eu rez la farmacie in iasi anul acesta,
    in iasi sunt 21 de locuri.si separat s-a afisat o lista de posturi.
    poti sa-mi spui te rog daca cei care opteaza pt rez pe post trebuie sa se incadreze cu punctajul in cei 21?
    eu sunt cam a 25 (astept afisarea oficiala a punctajului) .daca raman posturi neocupate eu,cu punctajul optinut am sansa sa otez pt unul dintre ele?
    ms!

    Răspunde

    • Elle

     noiembrie 26, 2012 #160 Author

     In urma clasamentului final, la repartizare, fiecare in ordinea descrescatoare a mediilor isi alege loc sau pot, astfel ca tu poti prinde LOC, daca alti 4 dinaintea ta aleg post si POST daca toti cei 24 dinaintea ta aleg loc(am vazut ca sunt suficiente posturi pentrul centrul universitar Iasi).

     Multa bafta!
     Sa ne tii la curent cu ce ai facut!

     Răspunde

     • alexandra

      noiembrie 28, 2012 #161 Author

      ms!
      esti tare draguta

     • Elle

      noiembrie 28, 2012 #162 Author

      Cu multa placere!

  • shidonaki

   august 1, 2013 #163 Author

   Imi poti spune te rog daca ai facut rost de materialele necesare pentru rezidentiat, sub forma pdf sau electronica? Multumesc anticipat!

   Răspunde

   • Elle

    august 2, 2013 #164 Author

    Buna!
    Nu eu marea majoritate a cartilor, le-am cumparat si restul le-am imprumutat de la facultate.
    Cu placere!

    Răspunde

Pareri

Intrebari Frecvente

blog farmacist clinician | ce inseamna farmacist rezident | farmacist clinician | farmacist rezident | farmacist rezident salariu | farmacistii dau rezidentiat | fenistil forum | fenistil gel forum | fenistil gel tantari | forum farmacist clinician | forum rezident farmacist clinician | grile rezidentiat 2011 farmacie | grile rezidentiat farmacie | grile rezidentiat farmacie 2004 | grile rezidentiat farmacie 2011 | grile rezidentiat farmacie 2012 | in ce consta rezidentiatul la farmacie ? | in timpul rezidentiatului la farmacie | intrebari farmacologie rezidentiat | intrebari rezidentiat farmacie | locuri rezidentiat farmacie 2011 | materi ce se fac la rezidentiat la farmacie | pareri rezidentiat farmacie | renuntare loc rezidentiat | rezident farmacie | rezident farmacist | rezidentiat 2004 grile farmacie | rezidentiat 2011 craiova | rezidentiat 2011 timisoara | rezidentiat bucuresti farmacie pareri | rezidentiat farmacie 2011 locuri | rezidentiat farmacie 2012 forum | rezidentiat farmacie 2012 specializari | rezidentiat farmacie clinica 2011 | rezidentiat farmacie clinica franta | rezidentiat farmacie forum | rezidentiat farmacie merita | rezidentiat farmacie pareri | rezidentiat farmacie salariu | rezidentiat farmacie specializari | rezidentiat la farmacie | salariu farmacist clinician | salariu farmacist rezident | salariu rezident farmacie | salariu rezidentiat farmacie | specializare farmacie rezidentiat | specializare rezidentiat laborator farmaceutic | specializari farmacie rezidentiat | specializari rezidentiat farmacie |
%d blogeri au apreciat: