E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Imunitate cu E-uri ? Imunitate cu E-uri ?
Producatorii de medicamente folosesc multe E-uri in fabricarea produselor impotriva racelii. Un nou studiu arata ca in topul firmele care utilizeaza aditivi in exces... Imunitate cu E-uri ?

Producatorii de medicamente folosesc multe E-uri in fabricarea produselor impotriva racelii. Un nou studiu arata ca in topul firmele care utilizeaza aditivi in exces se afla firma Fiterman Pharma cu un numar de 5 E-uri, doar intr-o singura pastila.
Un studiu realizat de Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, arata ca multi producatori folosesc E-uri in produsele de supt.
In top se afla firma ieseana Fiterman Pharma, caci intr-o banala tableta cu Propolis si Vitamina C, se regasesc nu mai putin de 5 E-uri. In medicamente similare, alti producatori folosesc un singur aditiv. In cazul acestor tablete cu propolis si vitamina C sunt folosite 5 E-uri, deosebit de periculoase pentr copii.Unul dintre cele mai periculoase este E420- sorbitolul “este un indulcitor hipocaloric, interzis copiilor si sugarilor. Poate duce la dureri de stomac, la flatulenta si balonare” a explicat Cornelia Stancu, sef serviciu in cadrul Directiei Sanitare Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor Iasi.

Acesta este un comunicat aparut zilele acestea in mass-media.
Cand iti ajunge la ureche o astfel de stire, inevitabil iti pui o serie de intrebari, in special pentru ca este vorba despre sanatatea noastra, a copiilor nostri. Sanatate ce ar trebui mentinuta cu ajutorul acestor medicamente, indicate in stimularea imunitatii.
Inevitabil, ma gandesc si la varianta “sa moara si capra vecinului”, a razbunarii, venita din partea concurentei firmei Fiterman, firma care trebuie sa recunostem a crescut mult in ultimii doi ani. Are si reclama insistenta pe tv, iar produsele lor sunt cautate si cumparate in farmacii.
Eu trebuie sa recunosc, obisnuiam sa folosesc Propolis Plus C de la Fiterman, insa cum spuneam mai sus, acum am ceva retineri.
Ideal ar fi pentru toata lumea, ca firma producatoare sa dea un comunicat oficial si sa explice in mod clar..daca produsul contine acei aditivi, care sunt aceia si in ce scop sunt folositi.

Voi ce parere aveti despre acest subiect?

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente