E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Iedera medicinala impotriva tusei Iedera medicinala impotriva tusei
Tusea este un mecanism de aparare al organismuli. Este un simptom, in cadrul unel boli. Poate sa apara in raceli, gripa, alergii, astm, bronsite,... Iedera medicinala impotriva tusei

Tusea este un mecanism de aparare al organismuli. Este un simptom, in cadrul unel boli. Poate sa apara in raceli, gripa, alergii, astm, bronsite, pneumonii, sinuzite, bronsiectazii, tumori, reflux gastro-esofagian, expunere la fum, aer poluat, dupa administrarea unor medicamente.

Din pacate, nu totdeauna acordam acestui simptom importanta cuvenita. Tusea reprezinta o problema medicala, care trebuie tratata cu seriozitate inca de la inceput, in contextul bolii care a aparut. In caz contrar, aceasta se va agrava.

Exista tendinta de a administra prea repede tratament antibiotic, ceea ce nu este indicat in cazuri necomplicate. Tusea beneficiaza si de produse cu substanta activa naturala. Putem folosi resursele naturale pentru sustinerea tratamentului tusei.

Iedera medicinala, prezenta sub forma de extract uscat in medicamente, este utilizata in tratamentul afectiunilor pulmonare obstructive acute si cronice caracterizate prin hipersecretia unui mucus vascos si tuse. Chiar si Hipocrate “parintele medicinei” a contribuit la popularizarea iederei. Totusi, de abia in secolul XIX, sansa a facut ca un medic din sudul Frantei sa observe ca la copiii care consumau laptele din vase confectionate din lemn de iedera, tusea era inexistenta . Medicul a considerat ca substantele continute de iedera trec in lapte si astfel actioneaza impotriva tusei.

In prezent, eficacitatea iederei impotriva tusei este dovedita stiintific. Contine componente active denumite “saponine” , care se gasesc in special in frunze .

3 efecte binefacatoare :

In forma medicinala, saponinele din frunzele de iedera actioneaza asupra tractului respirator in urmatoarele 3 moduri; ele au :

efect mucolitic: mucusul vascos care se gaseste in bronhii este lichefiat.

efect de calmare a tusei : deoarece mucusul a fost lichefiat, poate fi eliminat de cili si treptat, tusea se calmeaza. Senzatia de tuse dispare.

efect spasmolitic : datorita diminuarii senzatiei de tuse, musculatura bronhiilor se relaxeaza iar tusea se calmeaza.

Preparatele din iedera pot fi folosite in combinatie cu orice medicament. Ele contin subtanta activa naturala (extract uscat din frunze de iedera). Sunt disponibile in forme specifice de administrare, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Toate formele de administrare sunt foarte bine tolerate.

    Pareri

    Intrebari Frecvente

    bronhomucolitic frunze de iedera | ceva de tuse | iedera medicinala |