Herpesul bucal, inestetic și neplăcut. Cum îl tratăm ?
Sfaturi utileVă recomand.. septembrie 28, 2011 Elle 0
Peste 60% dintre populația globului este purtătoare a virusul Herpes simplex de tip 1 (Herpesul Bucal). Din nefericire, acesta se transmite foarte ușor, prin contact direct: strângere de mână, folosirea obiectelor de uz personal, sărut, a veselei etc. Un lucru neplăcut este faptul ca odată ajuns în organism, virusul se instalează pentru totdeauna.
Acesta apare din când în când, în general atunci când imunitatea este scăzuta în urma unei boli (gripă, amigdalită etc), a frigului, a oboselii, a expunerii prelungite la soare și chiar dupa consumul unei cantități mari de alcool.
Deși la prima impresie herpesul poate părea ceva banal, trebuie să-i acordăm o atenție deosebită încă de la primele semne. La început apare o senzație de arsură neobișnuită, la nivelul buzei, urmată de mâncărimi, întepături, amorteala, astfel este bine să nu stăm prea mult pe gânduri și să tratăm.
[red_box]Infecția cu herpes bucal nu este gravă, însă trebuie respectate câteva reguli pentru a trece mai bine peste această suferință… estetică și nu numai.[/red_box]
Cum spuneam, odată ajuns în organism, virusul nu mai poate fi eliminat. Iar prin tratamentul specific, se încearcă ameliorarea simptomelor.
În mare parte tratamentul antiherpes este local, la nivelul veziculelor ce apar la nivelul buzelor.[green_box]
- Există unguente ce conțin antivirale : gen Aciclovir, Euvirox, Zovirax, pe bază de aciclovir.
- Plasturii antiherpetici sunt foarte eficienți în a reduce durerea, furnicăturile, mâncărimea, roșeața și umflarea buzei. Plasturele antiherpetic, trebuie aplicat chiar pe locul unde este herpesul, și se schimbă de 3 ori pe zi. Peste acești plasturi se poate aplica ruj sau strugurel de buze, fiind foarte estetici. Cei de la Compeed au scos și Plasturele Antiherpetic de Noapte. Acesta este indicat să fie aplicat cu puțin timp înainte de a merge la culcare, preferabil atunci când cel de zi începe să se dezlipească. Rămâne fixat pe herpes și functionează în paralel cu procesul de vindecare naturală a corpului pe timp de noapte.
- Tot antiherpes mai este și Roll-on – Dr. Geske Antiherpes un extract alcoolic special QLG- 01 din scoarță de stejar, rădăcină de lemn dulce și dexpanthenol. Roll-on pe care eu persoanal, îl recomand cu toată încrederea. Îl recomand, deoarece îl folosesc cu succes de aproximativ 2 ani 🙂 Se folosește încă de la primele semne de tensiune, mâncărime sau arsură a buzelor. Soluția se aplică în primele zile cât se poate de des, la fiecare 1-2 ore pe locurile afectate, o dată sau de două ori pe fiecare zonă. Folosit corect, cu siguranță în primele două zile neplăcerile se vor diminua și pielea se va vindeca și regenera.
- Mai găsim în farmacii și Urgo AntiHerpes – Pansament gel gata de utilizare de la primele semne (furnicături, senzație de arsură). Acționează prin formarea unui film protector, izolator, discret și confortabil care limitează extinderea herpesului și formarea de vezicule și cruste, favorizează cicatrizarea, calmează furnicăturile, senzația de mâncărime și de arsură și limitează posibilitatea de contaminare.
- Durerea, inflamația se pot calma cu un antiinflamator de tipul ibuprofenului (Nurofen, Ibalgin etc) sau analgezic de tip paracetamol.
[/green_box]
[highlight]Dacă erupțiile sunt tot mai dese și pe suprafețe mai mari, este indicat să consultați dermatologul pentru un tratament medicamentos cu antivirale ![/highlight]
No comments so far.
Be first to leave comment below.