E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Gardasil 9 – Informatii utile despre Vaccinul Anti-HPV Gardasil 9 – Informatii utile despre Vaccinul Anti-HPV
Am decis sa scriu despre acest vaccin, deoarece este unul foarte, foarte important atat cu rol de preventie si cat si pentru a trata... Gardasil 9 – Informatii utile despre Vaccinul Anti-HPV

Am decis sa scriu despre acest vaccin, deoarece este unul foarte, foarte important atat cu rol de preventie si cat si pentru a trata si lupta impotriva cancerului de col uterin. Si ce-i drept..lipsesc cu desavarsire informatiile si promovarea despre acesta, in conditiile in care exista un numar foarte mare (in special) de femei cu probleme ginecologice cauzate de papilovavirus…

  • Gardasil 9 este un vaccin utilizat atat la persoanele de sex masculin cat si de sex feminin, începând cu vârsta de 9 ani pentru protejarea împotriva următoarelor afecțiuni cauzate de nouă tipuri ale papilomavirusului uman (tipurile HPV 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 și 58): – leziuni premaligne (excrescențe) și cancere care afectează colul uterin, vulva sau vaginul și anusul; – veruci genitale.
  • In primal rand, Gardasil 9 face parte din Planul National de vaccinare gratuita Anti-Hpv adresata fetitelor cu varsta cuprinsa intre 11 si 14 ani.
  • Schema de vaccinare adresata fetitelor cu varsta cuprinsa intre 11 si 14 ani cuprinde administrarea a două doze sau cu trei doze de vaccin.
  • Pentru persoanele de sex feminin sau masculin cu varsta peste 15 ani, se vor administra 3 doze de vaccin.
  • Pentru o schemă de administrare cu două doze, a doua doză trebuie administrată în interval de 5 – 13 luni de la prima doză.
  • Pentru o schemă de administrare cu trei doze, a doua doză trebuie administrată la două luni după prima, iar a treia doză la patru luni după a doua. Trebuie făcută o pauză de cel puțin o lună între prima și a doua doză și de cel puțin trei luni între a doua și a treia doză, iar toate dozele trebuie administrate în interval de un an.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente