E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Efectele fumatului sunt transmise de la bunici la nepoţi Efectele fumatului sunt transmise de la bunici la nepoţi
Wow!  Efectele fumatului sunt transmise de la bunici la nepoţi ! Cum este posibil? Avem explicatia: În general se consideră că doar mama poate... Efectele fumatului sunt transmise de la bunici la nepoţi

Wow!  Efectele fumatului sunt transmise de la bunici la nepoţi !

Cum este posibil?

Avem explicatia:

În general se consideră că doar mama poate afecta copilul, cand aceasta fumează în timpul sarcinii, însă un nou studiu arată că şi bărbaţii care fumează pot afecta sănătatea copiilor si foarte, foarte important acestea pot fi trasmise la un anumit nivel chiar şi nepoţilor.

Cercetatorii americani au studiat efectele cognitive ale utilizării nicotinei asupra unui grup format din trei generaţii de şoareci masculi. În cadrul experimentelor,  s-a dat şoarecilor masculi apă cu nicotină în perioada în care produceau spermă, apoi au împerecheat aceşti şoareci cu femele ce nu au fost expuse la nicotină. Toţi puii au prezentat caracteristici precum hiperactivitate, deficienţă de atenţie şi inflexibilitate cognitivă. Caracteristicile au fost testate în cadrul unui labirint pentru şoareci.

Prin intermediul utilizării femelelor din aceeaşi generaţie de şoareci, echipa a indus împerecherea cu masculii dintr-un grup separat de masculi ce nu au consumat nicotină. După ce au crescut puii din acea generaţie a fost observat că efectele cognitive au persistat, însă la un nivel mai redus.

Astfel, studiul arată că taţii fumatori pot transmite efecte negative asupra copiilor din multiple generaţii, iar rezultatele arată că modificările ADN-ului pe linie paternă sunt transmise viitoarelor generaţii ceea ce înseamnă că aceste schimbări ale ADN-ului se regăsesc în spermatozoizi. În cadrul studierii spermei de la şoarecii masculi ce au consumat nicotină, specialiştii au observat o serie de modificări epigenetice.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente