E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Diferenta intre dermatocosmetice si produsele obisnuite Diferenta intre dermatocosmetice si produsele obisnuite
In mod sigur stiti de existenta dermatocosmeticelor, fie prin prisma utilizarii personale, fie strict informativ din farmacii, reclame, pliante etc.. Bun..atunci sa aflam care... Diferenta intre dermatocosmetice si produsele obisnuite

In mod sigur stiti de existenta dermatocosmeticelor, fie prin prisma utilizarii personale, fie strict informativ din farmacii, reclame, pliante etc..

Bun..atunci sa aflam care este diferenta intre un dermatocosmetic si un produs cosmetic obisnuit, pe care il gasim in orice magazin.

In primul rand dermatocosmeticele sunt produse de ingrijire a pielii cu diverse probleme si au in compozitie substante active. Totodata dermatocosmeticele nu contin coloranti, conservanti si parfum.

Care sunt avantajele folosirii lor?

  • Dermatocosmeticele au cateva caracteristici care le fac diferite de  celelalte produse cosmetice : sunt noncomedogenice, hipoalergenice, nu contin parabeni, sunt testate edermatologic sau oftalmologic.
  • Termenul de noncomedogenic se refera la faptul ca utilizarea produsului pe termen lung nu va bloca porii si nu va favoriza aparitia comedoanelor sau, de exemplu, agravarea acneei .
  • Faptul ca dermatocosmeticele  nu contin foarte multi conservanti (parabeni), coloranti, parfumuri sau cantitati foarte mari ale acestora le face mai sigure din punctul de vedere al tolerantei de catre o piele cu probleme.
  • De exemplu, tenul cu diferite grade de acnee, tenul cuperozic, cu rozacee, melasma  sau dermatita seboreica, pielea foarte uscata, cu dermatita atopica sau foarte grasa vor necesita, pe langa tratamentul medicamentos recomandat  de doctor, curatare zilnica si aplicarea unor creme care sa amelioreze secretia de sebum, usturimea,  uscaciunea, descuamarea pielii sau roseata, sa atenueze petele pigmentare .
  • Studiile clinice sunt  intotdeauna efectuate de medici dermatologi si oftalmologi, astfel incat acuratetea produsului care va aparea pe piata sa fie una cat mai ridicata, eficienta sa fie certificata si riscul de reactii adverse cat mai mic.

Trebuie mentionat un lucru foarte important, si anume : Nu toate produsele comercializate in farmacii sunt dermatocosmetice!

  • Fiecare gama este destinata unui tip de piele sau unei afectiuni si ar trebui sa avem inainte un diagnostic, sunt produse contraindicate in anumite boli (de exemplu lotiunile tonice cu alcool sunt complet contraindicate la tenul cu rozacee),  iar folosirea nepotrivita a unui produs dermatocosmetic poate sa inrautateasca starea tenului sau a pielii capului!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente