E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Cum iti dai seama daca sugarul mananca destul ? Cum iti dai seama daca sugarul mananca destul ?
Un copil bine hranit este un copil fericit. Cu toate acestea , dupa nastere, se poate sa dureze cateva zile pana cand copilul se... Cum iti dai seama daca sugarul mananca destul ?

Un copil bine hranit este un copil fericit. Cu toate acestea , dupa nastere, se poate sa dureze cateva zile pana cand copilul se obisnuieste cu alimentatia la san si devin un mancator viu si plin de viata. Aveti rabdare!

Grija pentru nou-nascut necesita timp si energie, iar oboseala contribuie frecvent la aparitia tulburarilor de alaptare. Pentru a-ti mentine secretia lactata si astfel, o nutritie adecvata pentru puiul tau, este posibil sa ai nevoie de ajutorul tatalui, al altor membri din familie sau al prietenilor pentru a tine pasul cu sarcinile zilnice, astfel incat sa te poti odihni cat ai nevoie. Cand mamica este odhnita si sanatoasa, ii transmite starea sa de bine si sugarului. Starea mamei il face pe copil fie fericit, fie agitat.

Cresterea in greutate

  • Majoritatea copiilor pierd o parte din greutate in primele zile de viata, dar o recastiga in termen de o saptamana sau doua. Cresterea in greutate este un bun indicator pentru a sti daca sugarul mananca suficient.
  • Pana in ziua a patra sau a cincea de viata, sugarii cresc in medie cu 30 g pe zi.
  • Pana la sfarsitul primei saptamani de viata, copilul uda scutecul de cel putin 6 ori pe zi si are 2-6 saune in 24 de ore.
  • Cei mai multi copii isi dubleaza greutatea de  la nastere pana la 4-6 luni si o tripleaza panala 1 an.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente