E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Cum administrãm corect Supozitoarele cu Paracetamol la copiii mici? Cum administrãm corect Supozitoarele cu Paracetamol la copiii mici?
Despre supozitoarele cu paracetamol și administrarea corectă. Atât în farmacie – prin prescripțiile primite de la medici, dar și în viața de zi cu... Cum administrãm corect Supozitoarele cu Paracetamol la copiii mici?

Despre supozitoarele cu paracetamol și administrarea corectă.

Atât în farmacie – prin prescripțiile primite de la medici, dar și în viața de zi cu zi am întâlnit varianta de Recomandare ca supozitoarele (ne referim strict la produsele pentru copii) sa fie înjumătățite sau tăiate pentru copii mai mici de 6 luni, respectiv 7 kilograme greutate, astfel ca trebuie făcute câteva precizări:

  1. În primul rând nu se taie pentru că nimeni nu vă garantează că înjumătățiți și substanța activă, riscând ori să supradozați ori să administrați o cantitate mult prea mică de paracetamol la copilul mai mic de 6 luni, dar și mai important, la cei sub 7 kilograme greutate,
  2. La aceste vârste mici sunt indicate forme farmaceutice adaptate și care pot fi dozate mult mai corect în funcție de kilograme, cum este siropul de paracetamol,
  3. Întradevăr există si supozitoare adaptate, cu concentrația de 75 mg dar care nu se găsesc la noi în țară,
  4. Concluzie: nu administrați supozitoare de paracetamol tăiate nici pe lungime, nici pe lățime și nici oblic la copii mai mici de 6 luni sau cu greutate mai mică de 7 kg!!! În schimb, puteți folosi o formă farmaceutică adaptată cum este siropul!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente