E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Cu ce tratam loviturile, juliturile copilului? Cu ce tratam loviturile, juliturile copilului?
Acest articol a fost citit de 4452 vizitatoriEi bine si in postul urmator, tot despre „grupa mica” este vorba. Caci ei, fiind mici sunt... Cu ce tratam loviturile, juliturile copilului?

Acest articol a fost citit de 4453 vizitatori

Ei bine si in postul urmator, tot despre „grupa mica” este vorba. Caci ei, fiind mici sunt mai predispusi la pericole .. fie cauzate de imbolnavire, fie lovituri cu rani si julituri, dar si multe altele 🙂

Intrebarea este : Cum tratam loviturile, juliturile copilului ?

Fie ca a cazut la joaca, sau cu bicicleta, trotineta .. avem pe langa drama cauzata de sperietura-cazatura-frica de mustrarea parintilor si o julitura sau mai rau rana. Cu ce le tratam?julitura

Ei bine daca avem rana sau o simpla julitura, mai intai o dezinfectam cu o compresa sterila imbibata in solutie de Rivanol sau Betadine Solutie, apoi putem aplica Baneocin Pudra, deoarece aceasta este mai usor de folosit prin simpla pulverizare a unui strat de pudra pe rana. Mai putem folosi Baneocin Unguent, tot o varianta buna deoarece stratul de unguent adera mai bine si timp mai indelungat pe piele. Mai este o varianta, aceea reprezentata de Betadine Unguent, care se aplica in strat usor pe pielea ranita. Pentru cei care doresc o varianta naturista pentru tratarea ranilor si/sau juliturilor la copii si nu numai, va recomand un unguent naturist pe baza de musetel, sunatoare, tataneasa si galbenele: Cicatrizin Unguent : se aplica in strat subtire pe pielea lezata.

Daca avem doar cazul fericit cand doar s-a lovit si ne ramanea amintirea vanataii si a locului dureror? Sau o luxatie/ entorsa? Ce variante avem atunci?

Eu personal recomand produsele pe baza de arnica, naturale, fara efecte adverse si foarte, foarte eficiente. Un exemplu de produse foarte bune si foarte accesibile ca pret, pe baza de arnica sunt : Gel cu arnica TIS si Crema Arnica TIS. Se aplica un strat de gel/crema pe vanataie,  sau la locul dureros, daca avem o inflamatie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente

%d blogeri au apreciat: