E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Cu ce înlocuim Ketonalul Duo? Cu ce înlocuim Ketonalul Duo?
In Romania, în ultimii ani am regăsit în farmacii doar forma de Ketonal Duo Capsule cu Eliberare Prelungitã 150mg (în trecut au mai fost... Cu ce înlocuim Ketonalul Duo?

In Romania, în ultimii ani am regăsit în farmacii doar forma de Ketonal Duo Capsule cu Eliberare Prelungitã 150mg (în trecut au mai fost și Ketonal Forte 100mg și Ketonal Retard 150mg).

  • Ketonal Duo are în compoziție substanța activã : ketoprofen -un antireumatic nesteroidian, utilizat in ameliorarea durerii, pentru tratamentul bolilor inflamatorii sau pentru reducerea temperaturii corpului in:tratamentul diferitelor boli reumatice: artrita reumatoida, spondilartrite seronegative (spondilita anchilozanta, artrita psoriazica, artrita reactiva ce apare in urma infectiei), guta, pseudoguta, artroza, reumatism extraarticular inclusiv tendinite, bursite, capsulite la nivelul articulatiei umarului),  tratamentul durerii post-traurnatice la nivelul aparatului locomotor.

Ei bine, în prezent Ketonal Duo lipsește cu desăvârșire din stocurile farmaciilor.

În acest caz..cu ce îl putem înlocui?

În cazul în care aveți în schema de tratament Ketonal Duo , puteți cãuta medicamente cu aceeași substanță activã – ketoprofen – :

  • Ketoproxin 100 mg Helcor sau Profenid 100mg Sanofi, dar și acestea se găsesc în cantități reduse în farmacii.
  • avem și o variantã de produs OTC(medicament care se eliberează fără prescriptie medicalã) – Ketifexin 50 mg – pliculețe cu pulbere pentru soluție orală :- acesta se poate comanda chiar și online din farmaciile virtuale.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente