E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Banalul Nurofen – Creşte riscul de Accident Vascular și Infarct Miocardic ? Banalul Nurofen – Creşte riscul de Accident Vascular și Infarct Miocardic ?
Ibuprofenul(substanță activa din Nurofen) este unul dintre cele mai folosite medicamente în tratarea durerilor de cap sau de spate. Chiar dacă pare că ne... Banalul Nurofen – Creşte riscul de Accident Vascular și Infarct Miocardic ?

Ibuprofenul(substanță activa din Nurofen) este unul dintre cele mai folosite medicamente în tratarea durerilor de cap sau de spate. Chiar dacă pare că ne ajută să scăpăm de dureri într-un mod rapid, efectele secundare sunt totuși foarte îngrijorătoare.

Acum opt ani, Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a avertizat cetățenii în legătură cu acest medicament, susținând faptul că acesta poate creşte riscul de accident vascular cerebral şi infarct miocardic.

Recent, cercetătorii au decis să aducă din nou la cunoștința publicului aceste dovezi. Astfel, Ibuprofen-ul creste foarte mult riscul infarctului miocardic şi a accidentelor vasculare cerebrale, chiar după o perioadă scurtă de la utilizare; cu cât este mai folosit, cu atât riscul va creşte.

Trebuie menționat faptul cã riscurile sunt mai mari în cazul celor care au deja boli cardiace, dar aceasta nu este o regulă pentru a fi expus acestor pericole; în plus, şansele ca bolile de inimă să apară sunt mai mari în cazul oamenilor de peste 40 de ani.

Cei care iau acest medicament cred că nu fac niciun rău şi asta din cauză că se încadrează în categoria Medicamentelor care se eliberează din farmacie, fără a fi nevoie de o reţetă, deci gravitatea efectelor secundare nu este atât de mare, susţin specialiştii. Ei au şi o alternativă sănătoasă durerilor cu care ne putem confrunta şi ne recomandă turmericul, o plantă care blochează enzimele inflamatorii, ajută la tratarea reumatismului şi la orice fel de durere.

Unul dintre analgezicele foarte folosite de romani, care conține ibuprofen este NUROFENUL.

Iata ca în cealaltă parte a globului, în decembrie 2015, justiția australiană a decis că producătorul medicamentului, gigantul farmaceutic Reckitt Benckiser trebuie să retragă din rafturile farmaciilor din Australia unele cutii ale popularului analgezic Nurofen, pe motiv că a fost făcută reclamă mincinoasă.

Decizia justiției a fost luată după ce în urmă cu un an si jumatate, Comisia de Concurență și Consum a Australiei (ACCC) a denunțat instanței faptul că Nurofenul este vândut pentru diverse afecțiuni în cutii diferite, deși substanța activă este identică în toate.

    Pareri

    Intrebari Frecvente