E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Apa termală – un moft ? Apa termală – un moft ?
Este apa termală o fiță sau un lucru necesar și util ? Să fie apa termală doar un moft al femeii moderne, aflată veșnic... Apa termală – un moft ?

Este apa termală o fiță sau un lucru necesar și util ?

Să fie apa termală doar un moft al femeii moderne, aflată veșnic în cautare de noi și noi produse  cosmetice de îngrijire ?

Ei bine NU! Apa termală este mai mult decât un produs cosmetic, este ultimul incredient minune al industriei cosmetice.

Datorită compoziției sale izotonice, puternic mineralizată, apa termală are efect hidratant , anti-radicalar și anti-inflamator.

Acesta este bogată în oligoelemente : zinc, cupru, seleniu, etc., fără chimicale de genul clorului. Specialistii afirmă că mineralele din apa termală reduc roșeața și inflamația pielii, ba mai mult s-a constatat că unele dintre ele sunt eficiente și în tratarea eczemelor.

Pe lângă ingredienții de împrospătare, spray-urile cu apă termală pot combate arsurile solare și diferite iritații ale pielii. De aceea, medicii le folosesc adesea pentru a vindeca pielea pacientilor supusi la unele proceduri, de exemplu peeling chimic, sau după intervenții chirurgicale minore. Deasemenea calmează senzația de mâncărime și roșeața facială și nu numai.

Spray-urile cu apă termală sunt recomandate tuturor tipurilor de piele. Pulverizate dimineața și seara, ușurează demachierea, iar in timpul zilei împrospătează și calmează pielea. Pot fi utilizate și ca loțiune după demachiere. Și tot în scop cosmetic, apa termală poate fi folosită și la fixarea machiajului.

Apa termală mai poate fi folosită și după epilat, deoarece calmeză iritația, închide porii și îmbunătățește calitatea pielii, hrănind-o cu minerale.

Trebuie să menționez că, apa termală nu este exclusiv de genul feminin, ea poate fi folosită cu bune rezultate și de către sexul masculin pentru a calma arsura provocată de lama sau aparatul de ras sau  după exercițiile fizice, atunci când corpul transpiră, se deshidratează și astfel se pierd minerale.

Și nu în ultimul rând, apa termală este utilă și în cazul iritațiilor produse de scutec, în cazul bebelușilor.

Cum folosim apa termală?
De fiecare dată când pielea dumneavoastră simte nevoia pulverizați o ploaie fină de apă termală. Lăsați 2 până la 3 minute și tamponați ușor.

    Pareri

    Intrebari Frecvente