E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Algocalminul, interzis fără rețetă de la 1 aprilie Algocalminul, interzis fără rețetă de la 1 aprilie
Cred că sperăm cu toții ca această stire să fie doar o păcăleală de 1 aprilie, însă se pare că Agenţia Naţională a Medicamentului... Algocalminul, interzis fără rețetă de la 1 aprilie

Cred că sperăm cu toții ca această stire să fie doar o păcăleală de 1 aprilie, însă se pare că Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) este pusa pe fapte mari, cum că de mâine (1 aprilie) toate medicamentele care au în compoziția lor metamizol (substanța din algocalmin) să se elibereze numai pe bază de prescripţie medicală(de la medicul de familie sau cel specialist) care se reţine în farmacie.

Eu personal, trebuie sa recunosc că nu am primit ÎNCĂ nicio înștiințare oficială în farmacie în legătură cu acest lucru, mai multe am aflat de la pacientii, cu ceva mai mult liber, care văzuseră știrea în mass-media și care ne-au cerut mai multe informații..

UPDATE : Înștiințarea oficială a întârziat să apară, astfel că am continuat ca și până acum să eliberăm medicamentele care conțin metamizol fără a solicita prescripția medicală.

S-a anunțat trecerea Algocalminului de la OTC  (medicament eliberat fără prescripție medicală) la medicament eliberat numai cu rețetă (prescripție medicală). Ambalajul și prospectul acestuia au rămas în continuare neschimbate. Consider că odată luată hotarărea de a se elibera numai cu rețetă, trebuiau schimbate atât ambalajul cât și prospectul unde să fie specificat în mod clar “Produs medicamentos care se eliberează în farmacii pe bază de prescripție medicală care se reține în farmacie ” .

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente