E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Algocalminul cu reţetă ? Algocalminul cu reţetă ?
Conform Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) de la 1 februarie farmaciile au obligaţia de a eliberera medicamentele care au în compoziţia lor substanţa activă... Algocalminul cu reţetă ?

Conform Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) de la 1 februarie farmaciile au obligaţia de a eliberera medicamentele care au în compoziţia lor substanţa activă numită metamizol . Aceste medicamente sunt Algocalmin, Fabocalm, Metamizol Solacium, Algiotop, Algoblock, Algozone, Alindor, Algoremin, Metamizol Farmacon, Quarelin, Novocalmin, Sintocalmin şi Centralgin (algocamin comercializat de diferite firme şi sub diferite combinaţii şi concentraţii).
ANM susţine că substanţa activă din medicamentele menţionate anterior ar duce la apariţia unei boli grave a sângelui numită agranulocitoză ( scădere masivă până la dispariţie a globulelor albe granulocitare , ce se caracterizează printr-o stare de toxiinfecţie, cu febră mare, frisoane, vărsături, diaree şi printr-o angină cu ulceraţii care apar pe mucoasa gurii şi faringelui), boala care poate duce la scăderea imunităţii organismului.
Cu toate acestea , se pare că în România nu a fost semnalat până acum, niciun caz de această boală însă, ANM susţine că astfel încearcă să se opună numărului mare de români, ce folosesc automedicatia cu analgezice uşoare, în cantităţi destul de mari şi pe perioade lungi de timp fără o consultaţie medicală de specilitate.

Şi acum iată ce aflăm despre situaţia algocalminului(metamizol sodic) în afara graniţelor României : ” fost retras încă din 1965 de pe piaţa britanică, apoi din Suedia (1974), SUA (1977), Arabia Saudita (1980). În state UE – Danemarca, Olanda, Grecia, Irlanda, Lituania -, dar şi Japonia, Australia, Ghana, Nepal, Bangladesh, substanţă este strict interzisă. În Israel, metamizolul se administrează doar în spitale, iar în Belgia, Germania şi Spania se poate cumpăra cu prescripţie medicală. În Brazilia, se vinde fără prescripţie, dar cu avertismentul “interzis sub 19 ani” pe cutie. Poate fi cumpărat de oricine, fără restricţii, în România, Egipt, India, China, Polonia, Macedonia, Mexic, Rusia şi Turcia. Interdicţia comercializării a fost ridicată între 1995 şi 1999 în Suedia, dar acum este din nou în vigoare.”

Astfel de la 1 februarie pentru o banală migrenă, o durere menstruală sau dentară sau pentru o colică de orice fel vom avea nevoie de reţetă de la medical de familie sau medicul specialist/stomatolog.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente