E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

Protejarea arterelor Protejarea arterelor
Pentru a proteja arterele, indiferent de nivelul de colesterol din sânge , e recomandat să se mănânce în fiecare zi cel puțin o legumă... Protejarea arterelor

Pentru a proteja arterele, indiferent de nivelul de colesterol din sânge , e recomandat să se mănânce în fiecare zi cel puțin o legumă la fiecare masă (crudități, ciorbe, salată pe lângă felul principal) și două fructe, pește de cel puțin două ori pe săptămână, fructe oleaginoase (nuci,migdale, alune), expandate de ovăz (porridge, musli) . Vinul roșu, consumat regulat, la mese și în cantitate redusă (maxim două pahare pe zi, trei pentru bărbați), protejează deasemenea arterele.

Medicamentele

Atunci când după mai multe luni de încercări, regimul nu reușește să facă nivelul colesterolului să revină în limite nepericuloase, medicul prescrie unul sau mai multe medicamente destinate diminuării nivelului (hipocolesterolemiante). Dar luarea acestor medicamente nu trebuie să ducă la întreruperea regimului, deoarece recomandările alimentare și tratamentul medicamentos se completează reciproc.

Colesterolul din alimente

Unele alimente de origine animală, cum ar fi ouăle (gălbenușul), vânatul, mezelurile sau creierul, sunt bogate în colesterol. S-a crezut inițial că trebuie interzise . De fapt, la majoritatea indivizilor, colesterolul sangvin este puțin dependent de colesterolul din alimente. În caz de exces de colesterol în sânge, acestea trebuie limitate, fără a le exclude : de exemplu, nu mai mult de cinci sau șase ouă pe săptămână.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente