E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

25 martie 2012 – O noua sesiune de Rezidentiat! 25 martie 2012 – O noua sesiune de Rezidentiat!
În atenţia tinerilor absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie! O nouă sesiune de Rezidenţiat! Ministerul Sănătăţii va organiza în data de 25 martie... 25 martie 2012 – O noua sesiune de Rezidentiat!

În atenţia tinerilor absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie! O nouă sesiune de Rezidenţiat!

Ministerul Sănătăţii va organiza în data de 25 martie 2012, un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea 20 noiembrie 2011, pentru domeniul medicină.
Concursul se va desfăşura numai în Centrul Universitar Bucureşti. Înscrierile pentru rezidenţiatul pe loc se fac la direcţiile de sănătate publică, respectiv la ministerele cu reţea sanitară proprie, din momentul apariţiei în presă a publicaţiei de concurs până la data de  29 februarie 2012, inclusiv. Înscrierile la rezidenţiatul pe post se vor face la direcţia de sănătate publică a judeţului  pentru care doresc să concureze, până la aceeaşi dată.
Astăzi, Ministerul Sănătăţii a publicat în dezbatere publică, pe pagina de web www.ms.ro, la secţiunea Transparenţă Decizională, proiectul de Ordin privind aprobarea Metodologiei pentru desfăşurarea concursului de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, şi farmacie,  sesiunea 25 martie 2012 pentru locurile şi posturile ramase libere în urma sesiunii 20 noiembrie 2011
Conform proiectului, concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.
Punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.
Ocuparea locurilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare judeţ în parte.
Tinerii medici vor concura pe 98 de locuri şi peste 300 de posturi. Lista completă cu locurile şi posturile scoase la concurs va fi afişată săptămânile următoare pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii şi pe www.rezidenţiat.info.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente