E – sanatatea

Sfaturi si stiri pentru si despre sanatatea TA!!!

18 ani de studiu pentru a demonstra ca o aspirina pe zi previne doua tipuri de cancer 18 ani de studiu pentru a demonstra ca o aspirina pe zi previne doua tipuri de cancer
Persoanele care iau o aspirină în fiecare zi prezintă un risc cu peste 40% mai mic de a se îmbolnăvi de anumite forme de... 18 ani de studiu pentru a demonstra ca o aspirina pe zi previne doua tipuri de cancer

Persoanele care iau o aspirină în fiecare zi prezintă un risc cu peste 40% mai mic de a se îmbolnăvi de anumite forme de cancer. La această concluzie au ajuns un grup de cercetători de la Universitatea Harvard, coordonaţi de prof. Nancy Cook, care susţin că administrarea zilnică a unei doze mici de analgezice uşoare, precum aspirina, reduce dramatic apariţia cancerului intestinal şi a cancerului la stomac.

Datele studiului arată că femeile care iau o tabletă de 100 de miligrame de aspirină în fiecare zi prezintă un risc cu 43% mai mic de a se confrunta cu cancer intestinal. În cazul cancerului de stomac, riscul este cu 36% mai mic.

Acesta nu este primul studiu care arată efectele benefice ale aspirinei asupra organismului. Cercetările anterioare au relevat că acest medicament ar putea întârzia declinul creierului şi poate prelungi viaţa persoanelor depistate cu cancer.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au monitorizat timp de 18 ani un grup de 39.876 de femei, trecute de vârsta de 45 de ani. Grupul de voluntare a fost împărţit în două categorii: jumătate dintre femei au fost rugate să ia în fiecare zi o pastilă de 100 de miligrame de aspirină, în timp ce al doilea grup a luat un medicament placebo. Timp de zece ani, participantele la studiu au luat în fiecare zi doza de aspirină sau de placebo.

La finalul deceniului, femeile au fost testate pentru a vedea dacă vreuna dintre ele suferea de cancer. Rezultatele au arătat că nu exista o diferenţă semnificativă între grupul de femei care au luat placebo şi cele care au luat aspirină, în privinţa incidenţei cancerului.

După alţi opt ani, voluntarele au fost rugate să vină din nou la un control. Rezultatele au arătat că incidenţa cancerului intestinal şi a cancerului la stomac era mai crescută în rândul femeilor care au urmat un tratament placebo.

La finalul celor 18 ani de monitorizare, oamenii de ştiinţă au concluzionat că aspirina are capacitatea de a bloca dezvoltarea tumorilor canceroase în organism.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Pareri

Intrebari Frecvente